Počas nadchádzajúceho víkendu sa v estónskom Tartu uskutočnia XVI. majstrovstvá Európy v zimnom triatlone (krosový beh - horská cyklistika - beh na lyžiach). Organizátori pripravili pre bežeckú časť 3,6 km dlhý okruh, ktorý absolvujú pretekári dvakrát (7,2 km). Cyklistická časť sa uskutoční na 4,8 km dlhom okruhu, ktorý musia obísť trikrát (14,4 km) a na záver štyrikrát obehnú na lyžiach 2,7 km dlhý okruh (10,8 km). Juniori pôjdu na skrátenej trati 3,6 km beh - 9,6 km cyklistika - 5,4 km beh na lyžiach. V Estónsku sa bude o kontinentálne majstrovské tituly v zimnom triatlone bojovať po prvý raz.

V štartovom poli nebudú chýbať ani slovenskí reprezentanti. V kategórii mužov - elite sa predstavia Peter Bartoň a Tomáš Jurkovič, medzi juniorkami bude minuloročné striebro zo šampionátu v talianskom stredisku Valsesia obhajovať Tatiana Vančová. Prekvapuje návrat Petra Bartoňa po niekoľkoročnej pretekárskej pauze. Tridsaťsedemročný Popradčan je dodnes autorom najlepšieho slovenského výsledku na ME, keď v roku 2006 na šampionáte v talianskom Schilpariu obsadil 4. miesto. Potom bol niekoľko sezón trénerom slovenskej reprezentácie v behu na lyžiach. Najlepším doterajším umiestnením Tomáša Jurkoviča je 8. miesto v nórskej Lygne 2010.

Program ME (začiatky pretekov sú v SEČ):

26. januára (sobota): preteky jednotlivcov: juniori a juniorky (9.00), ženy elite a U23 (11.00), muži elite a U23 (13.00)

27. januára (nedeľa): štafetové preteky tímov - všetky kategórie spoločný štart (9.00)
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Dominovali Rusi, Jurkovič s najlepším výsledkom

Dominovali Rusi, Jurkovič s najlepším výsledkom

Slovenský reprezentant Tomáš Jurkovič obsadil 6. miesto v pretekoch elite na majstrovstvách Európy mužov v zimnom triatlone v estónskom Tartu. Na trati s objemami 7,2 km beh, 14,4 km cyklistika a 10,8 km beh na lyžiach zlepšil o dve priečky svoj doteraz najlepší výsledok na ME v kariére z Nórska 2010. Druhý slovenský zástupca Peter Bartoň skončil na 9. mieste.
keyboard_arrow_up