Španiel Alberto Contador sa stal víťazom sobotňajšej 6. etapy cyklistických pretekov Tour de San Luis, ktorá končila po 156,6 km na vrchole Mirador del Sol. Hviezda v službách Saxo-Tinkoff bojovala v závere o prvenstvo s dvojicou Daniel Díaz a Alex Diniz, s ktorými ušiel v závere cieľového stúpania.

Contadorovi vyšiel nástup 200 metrov pred cieľom, Díaz napokon ubránil 2. priečku a je naďalej lídrom pretekov. Pred záverečnou etapou má Argentínčan pred Američanom Tejayom van Garderenom náskok 33 sekúnd. Slováci v náročnom teréne zaostali za najlepšími. Peter Sagan prišiel do cieľa s mankom 11:10 min na Contadora na 104. mieste, Martin Velits stratil ešte ďalších 1:24 min.

"Sobotňajšia etapa bola ako takmer každá predchádzajúca, išlo sa vo veľkom teple, čo odoberalo sily. V prvom kopci sa pelotón rozdelil, ale bol som vpredu. Lenže potom sa to znova zišlo, keď to odtiahli najmä jazdci tímu Saxo-Tinkoff. V poslednom kopci som už vypustil a prišiel som napokon znova v grupette, aby som si ušetril sily. Zatiaľ som spokojný, prvé tohtoročné podujatie v Argentíne beriem ako prípravu a potrebujem sa predovšetkým rozjazdiť. Uvidíme, čo prinesie posledná etapa. Dôležité je, aby som nespadol," sprostredkoval slová Petra Sagana, ktorý práve v sobotu oslávil 23. narodeniny, mediálny manažér Jozef Korbel.

Výsledky - cyklistické preteky Tour de San Luis:

6. etapa (Quines - Merlo/Mirador del Sol, 156,6 km): 1. Alberto Contador (Šp.) Saxo-Tinkoff 3:47:34 h, 2. Daniel Díaz (Arg.) San Luis Somos Todos, 3. Alex Diniz (Braz.) Funvic Brasilinvest obaja +2 s, 4. Arnold Alcolea (Kuba), 5. Mauro Santambrogio (Tal.) Vini Fantini-Selle Italia obaja +14, 6. Tejay van Garderen (USA) BMC Racing +18, ... 104. Peter Sagan (SR) Cannondale +11:10 min, 147. Martin Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step +12:34

Poradie po 6. etape: 1. Daniel Díaz (Arg.) San Luis Somos Todos 20:37:28 h, 2. Tejay van Garderen (USA) BMC Racing +33 s, 3. Alex Diniz (Braz.) Funvic Brasilinvest +39, 4. Alberto Contador (Šp.) Saxo-Tinkoff +1:02 min, 5. Jürgen Van Den Broeck (Belg.) Lotto Belisol +1:47, 6. Mauro Santambrogio (Tal.) Vini Fantini-Selle Italia +2:29, ... 85. Peter Sagan (SR) Cannondale +39:58, 139. Martin Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step +57:07
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up