Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

MTBIKER magazín - Všetky články a videá

Prvomájový výjazd na Martinky

Prvomájový výjazd na Martinky

Pozývam vás na ďalší spoločný Prvomájový výjazd na Martinky. Ak bývaš v blízkom okolí, tak príď, či už sám alebo so svojou partiou. Nejde o nič, len sa vo svojom tempe previezť na chatu na Martinských holiach. A ak bude záujem, tak sa pôjde až na Veľkú lúku alebo Krížavu. Výkon nehrá dôležitú rolu, podstatná je chuť stráviť pekný deň s partiou cyklistov.
Konvertujem na vieru v bezdušový systém

Konvertujem na vieru v bezdušový systém

„Vozíme sa na bycigľoch a všetko je to fajn, z čista jasna defekt, zrazu na duši máš, trochu nadávaš, v jednej duši defekt máš a v druhej smútok máš...“ Úryvok pesničky Odvrátená strana (bycigľovania) od bycigľových pankáčov The Kľemones, celkom presne opisuje pocity nás bikerov, ktorí ešte nenabrali odvahu a z kolies stále nevyhodili duše. Na mňa prišiel rad práve teraz!
Výhercom štartovného na BBB Vlko-Hron MTB sa stáva...

Výhercom štartovného na BBB Vlko-Hron MTB sa stáva...

Ako zvyčajne stačilo odpovedať na jednoduchú otázku a boli ste v hre.
Poriadna bikovačka v Izraeli

Poriadna bikovačka v Izraeli

Aj v tejto zaujímavej krajine sa nájdu parádne mieste na poriadnu bikovačku. Od klasického lesného terénu až po vyprahlý púštny profil vhodný pre dlhé zjazdy.
Peter Sagan chce na Tour de France obhájiť zelený dres

Peter Sagan chce na Tour de France obhájiť zelený dres

V Bratislave 26.4. mal tlačovú konferenciu a odpovedal na viaceré otázky. Slovenský cyklista Peter Sagan má za sebou jarnú časť sezóny s účasťou na klasických pretekoch a pred sebou prípravu na vrchol roka - Tour de France. Na francúzskych cestách bude obhajovať triumf v bodovacej súťaži o zelený dres. Jazdec tímu Cannondale má jasný cieľ pre slávne podujatie - získať aj do tretice zelený dres. "Vzhľadom na kvalitnú konkurenciu to však nebude jednoduché. V pelotóne bude päť až osem adeptov na túto poctu," povedal Peter Sagan, ktorého najväčšími vyzývateľmi na Tour de France budú elitní šprintéri Mark Cavendish, André Greipel či Marcel Kittel.
Liptovské derby na poslednom snehu

Liptovské derby na poslednom snehu

Na Veľkú noc sme sa rozhodli partia v počte 8 kusov zaútočiť na liptovské cyklotrasy. Keďže mne lesné asfaltky a nim pridružené infraštruktúry moc nevoňajú, rozhodol som sa prísť o 2 bajkovacie dni skôr a ponaťahovať reťaz o čosi viac ako je zdravé.
We are enduro

We are enduro

Čo to vlastne je enduro? Toto krátke video sa snaží ukázať, ako si ho predstavujú jazdci talianského tímu LIFE CYCLE. A treba povedať, že video sa im celkom podarilo.
Pozvánka: Prestigio City Triathlon PR článok

Pozvánka: Prestigio City Triathlon

Už o necelý mesiac sa v termíne 17.- 18. máj v Bratislave uskutoční medzinárodný Prestigio City Triathlon Bratislava 2014. Organizátori do programu zaradili aj preteky vekových kategórií (tzv. age group), preteky tímových štafiet, či firemných štafiet. A nezabudli ani na najmenších – súťaže pripravili už pre deti od dvoch rokov. Súčasťou Prestigio City Triatlon Bratislava 2014 bude taktiež bohatý sprievodný program, ako aj najväčšia športová výstava na Slovensku Expo.
Austrália na ceste okolo sveta na bicykli

Austrália na ceste okolo sveta na bicykli

Bicyklujem v Austrálii už takmer 3 mesiace. V tomto článku chcem zhrnúť kadiaľ som prešiel a čo zaujimavé sa tam stalo. V meste Perth dám o pár tyždňov dokopy bike, budem potrebovať nový plášť, kazetu a reťaz. A potom letím do Nepálu. Uvidím ako to bude s cyklistikou tam, vyskúšam niečo pojazdiť.
Zabicyklujte si s Petrom Saganom už túto sobotu

Zabicyklujte si s Petrom Saganom už túto sobotu

Fanúšikovia a obdivovatelia Petra Sagana budú mať v sobotu 26. apríla opäť možnosť zabicyklovať si s touto cyklistickou hviezdou v bratislavskej Petržalke. Štart, cieľ a bohatý sprievodný program budú na zadnom nádvorí Auparku Bratislava, pri Sade Janka Kráľa.
Rozhovor so Slovenskou Mountainbikingovou Asociáciou aj o budovaní singletrackov

Rozhovor so Slovenskou Mountainbikingovou Asociáciou aj o budovaní singletrackov

SloMBa sa do pamäti širokej verejnosti vryla už v roku 2008, kedy bola prezentovaná ako projekt, ktorý mal zastrešiť výstavbu singlov na Slovensku. Po krátkej ale intenzívnej aktivite SloMBa pomaličky začala upadať až sa úplne stratila z dohľadu a povedomia. O nových začiatkoch občianskeho združenia sme sa rozprávali s Luciou Pastorekovou, ktorá je členkou partie ľudí, ktorá stojí za reštartom SloMBy.
Správna technika jazdy s tretrami

Správna technika jazdy s tretrami

Používate SPD-čka naozaj správnym spôsobom? Ak si chcete overiť svoje vedomosti alebo zistiť ako na to, pozrite si nasledujúce video. Viac sa dočítate aj v článku: Nastavenie pedálov a kufrov na tretrách.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up