Organizátori víkendových majstrovstiev sveta v cyklokrose v americkom Louisville pre vysoké riziko záplav zmenili časový program a šampionát zredukovali z dvoch dní na jeden. Všetky preteky sa uskutočnia už v sobotu. Zmena nastala po piatkovom popoludňajšom stretnutí zástupcov organizačného výboru, miestnych autorít a Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI). Medailové ceremoniály sa neuskutočnia bezprostredne po skončení súťaží, ale až po záverečných pretekoch dňa.

Predpovede počasia a vodných stavov od amerického Národného ústavu pre oceánografiu a atmosféru hovoria o vysokej hladine rieky Ohio, ktorá by sa v nedeľu mala vyliať do nízko položených oblastí vrátane Parku Evy Bandmanovej v Louisville, ktorý je dejiskom šampionátu. Organizátori chcú usporiadať šampionát v celom rozsahu, preto z preventívnych dôvodov rozhodli o zmene programu. "Prijali sme opatrenia a vytvorili umelú hrádzu, aby sme v sobotu udržali rieku vo svojom koryte. Predpovede hovoria, že sa začne vylievať v nedeľu krátko po polnoci. V tomto týždni sa u nás vystriedali rôzne druhy počasia od tornád až po sneženie a silný dážď," vysvetlil pre cyclingnews technický riaditeľ pretekov Joan Hanscom.

Aktualizovaný program MS v cyklokrose (časy sú v SEČ):

Sobota 2. februára: juniori (15.45), ženy (17.00), muži do 23 rokov (18.30), muži-elite (20.30)
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Blato. Sneh. Piesok. Hlina. Toto všetko na maximálne 33 mm plášťoch. Vitajte v cyklokrose.
Simona Kuchyňková – pre 4. miesto v zjazde na MS so zlomeným zápästím

Simona Kuchyňková – pre 4. miesto v zjazde na MS so zlomeným zápästím

Keby bolo kedy, ale v zjazde na majstrovstvách sveta sme sa skoro mohli radovať z medaily. Hlavné je, že Slovensko má v gravity disciplínach skutočne veľký talent.
Majstrovstvá sveta v cyklokrose ponúkli napínavé divadlo

Majstrovstvá sveta v cyklokrose ponúkli napínavé divadlo

Množstvo fanúšikov obkolesilo počas prvého februárového víkendu okruh vo švajčiarskom Dübendorfe, aby sa stali svedkami výkonov nových majstrov sveta v cyklokrose. Bolo sa na čo pozerať...
keyboard_arrow_up