Majstrovstvá sveta v horskej cyklistike sa v roku 2014 uskutočnia v nórskych mestách Lillehammer a Hafjell. Rozhodla o tom komisia manažmentu Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) na zasadnutí v americkom Louisville.

Nórsko doteraz neorganizovalo šampionát v horskej cyklistike, v Hafjelli sa vlani konali preteky Svetového pohára v zjazde. Lillehammer bude na budúci rok aj dejiskom majstrovstiev sveta veteránov v horskej cyklistike.

Privilégium usporiadať tohtoročné majstrovstvá sveta vo fourcrosse získal rakúsky Leogang, majstrovstvá sveta 2015 v dráhovej cyklistike kazašská Astana a majstrovstvá sveta 2016 v cyklokrose belgický Heusden-Zolder.

Komisia zároveň podporila návrh UCI na zaradenie bodovacích pretekov jednotlivcov do programu súťaží v dráhovej cyklistike na olympijských hrách 2016 v Riu de Janeiro. Navyše by sa o olympijské medaily mohlo podľa názoru komisie súťažiť aj vo vyraďovacích pretekoch v horskej cyklistike a vo freestylových v bikrose. Informuje o tom web UCI.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: Fotograf Michal Červený - iný pohľad na cyklistiku

Rozhovor: Fotograf Michal Červený - iný pohľad na cyklistiku

V tomto prípade cez fotoobjektív profesionálneho fotografa UCI pretekov a cyklistických tímov.
Slovenskí dráhari uspeli v Litve

Slovenskí dráhari uspeli v Litve

Reprezentácia dráhovej cyklistiky zamierila do Litvy na preteky kategórie CL1. Z Panevežysu odchádzali spokojní, keďže si za výsledky na konto pripísali tučnú porciu bodov UCI.
Finále svetového pohára MTB XCO v Nórsku

Finále svetového pohára MTB XCO v Nórsku

Michal Lami napriek technickým problémom obsadil vo finále SP v nórskom Hafjell 27. miesto a pripísal si ďalších 52 bodov do rebríčka UCI.
keyboard_arrow_up