Americkí prokurátori v utorok oznámili, že nebudú žalovať bývalého cyklistu Lancea Armstronga pre dopingové podvody. Advokát André Birotte, ktorý viedol federálne vyšetrovanie tejto kauzy, však definitívne nevylúčil proces so 41-ročným Texasanom.

Verejné priznanie niekdajšieho jazdca tímu US Postal k dopingu počas kariéry vraj nemalo vplyv na verdikt nevzniesť obvinenia. "Ohľadom tohto prípadu sme učinili rozhodnutie viac ako pred rokom. Samozrejme, boli sme si vedomí vyhláseniami Armstronga a ďalších mediálnych správ. Nezmenilo to pohľad na vec. Budeme uvažovať a pokračovať v mapovaní situácie, ale na našom prístupe sa zatiaľ nič nemení," povedal Birotte na tlačovej konferencii vo Washingtone.

Armstrong vlani v auguste kapituloval v boji proti obvineniam Antidopingovej agentúry USA (USADA). Medzinárodná cyklistická únia (UCI) po preštudovaní správy USADA v októbri potvrdila trest a anulovala všetky Američanove výsledky od augusta 1998, medzi nimi aj sedem celkových prvenstiev z TdF. Armstronga neodsúdili na základe pozitívnych antidopingových testov, ako dôkazy slúžili výpovede jeho bývalých tímových kolegov z US Postal o systematickom užívaní zakázaných látok.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Historický seriál o najväčších osobnostiach cestnej cyklistiky - Greg LeMond

Historický seriál o najväčších osobnostiach cestnej cyklistiky - Greg LeMond

Dnes sa v rámci nášho historického seriálu prenesieme do 80-tych rokov 20. storočia. Predstavíme si amerického pretekára Grega LeMonda, ktorý dokonale demonštroval význam aerodynamiky v cyklistike.
Lance Armstrong a jeho budúcnosť

Lance Armstrong a jeho budúcnosť

Čo čaká tento rok Lanca Armstronga a čo vlastne „čierny bod“ v cyklistickej histórii momentálne robí?
Nezávislá reformná komisia svetovej cyklistiky: Armstrong bol chránenec UCI

Nezávislá reformná komisia svetovej cyklistiky: Armstrong bol chránenec UCI

Za éru nekontrolovaného dopingu, ktorej hlavným protagonistom bol Američan Lance Armstrong, nesie z veľkej časti zodpovednosť aj nesprávne vedenie svetovej cyklistiky v predmetných rokoch.
keyboard_arrow_up