Zdroj: mathosh

Slovenský cyklista Peter Sagan dosiahol na pretekoch Okolo Ománu druhý čiastkový úspech, po druhej vyhral aj stredajšiu tretiu etapu, ktorá viedla z Nakhal Fortu do Wadi Dayqah Damu a merala 190 km. Dvadsaťtriročný jazdec tímu Cannondale potvrdil prvenstvom postavenie lídra pretekov a aj vo štvrtok si oblečie červené tričko. Obhajca vlaňajšieho celkového víťazstva na Okolo Ománu Peter Velits figuroval v stredu vo výsledkoch na 9. mieste.

V poradí 3. etapa nebola profilom náročná, na jej trase bola jedna horská prémia v nadmorskej výške 352 m. Záverečný kilometer viedol mierne do kopca, Peter Sagan ho poznal už z vlaňajška, keď vyhral po rovnakom dojazde. Sagan mal v cieli sekundový náskok pred Belgičanom Gregom Van Avermaetom, tretí skončil Francúz Tony Gallopin. Nestratil sa ani Alberto Contador, ktorý bol hneď za najlepšou trojicou. Naopak, manko nabral Bradley Wiggins, ktorý v rýchlom závere zaostal o 1:37 min za Saganom. V celkovom poradí vedie majster Slovenska o 16 sekúnd pred Gallopinom, Peter Velits je deviaty s 35-sekundovým odstupom.

"Dnešná etapa bola najdlhšia, merala 190 km, ale bola rovinatá a prvý i jediný kopec začal na 83. kilometri. Dnes som išiel v červenom drese vedúceho pretekára a po včerajšom úspechu som bol psychicky v pohode. Od štartu ušla štvorica jazdcov, ktorých pelotón neskôr pohltil. Musím však povedať, že dnes etapu ťahal vpredu náš tím, pretože sme mali dres lídra. Posledných pätnásť kilometrov to bolo hore-dolu, menšie kopčeky, kde sa to naťahovalo. Chalani z tímu mi veľmi pomáhali, za čo im patrí veľká vďaka. V poslednom kopčeku pred cieľom pripravoval Cancellara pozíciu pre svojho tímového kolegu Gallopina. Asi štyristo metrov pred cieľom som zaútočil, nastúpil som v tom kopci a posledných tristo metrov som išiel do cieľa sám. Som nesmierne šťastný, že sa mi podarilo zopakovať vlaňajší triumf v tejto etape a pripísať si už moje druhé tohtoročné víťazstvo. Akurát, čo ma mrzí, je to, že som v dnešnej etape chytil zápal priedušiek, ale verím, že sa dám dokopy. Štvrtková etapa je s dojazdom do prudkého kopca, čo je parketa pre vrchárov. Konkurencia je tu veľká. Nemyslím si, že budem vpredu, ale uvidíme," sprostredkoval slová 23-ročného cyklistu Petra Sagana mediálny manažér Jozef Korbel.

Výsledky - cyklistické preteky Okolo Ománu:

3. etapa (Nakhal Fort - Wadi Dayqah Dam, 190 km): 1. Peter Sagan (SR) Cannondale 5:06:29 h, 2. Greg Van Avermaet (Belg.) BMC, 3. Tony Gallopin (Fr.) RadioShack Leopard, 4. Alberto Contador (Šp.) Saxo-Tinkoff, 5. Marco Marcato (Tal.) Vacansoleil-DCM všetci +1 s, 6. Andrea Pasqualon (Tal.) Bardiani Valvole-CSF Inox, ... 9. Peter Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step obaja +4 s

Poradie po 3. etape: 1. Peter Sagan (SR) Cannondale 12:59:43 h, 2. Tony Gallopin (Fr.) RadioShack Leopard +16 s, 3. Greg Van Avermaet (Belg.) BMC +26, 4. Martin Elmiger (Švaj.) IAM Cycling +30, 5. Nacer Bouhanni (Fr.) FDJ +31, 6. Marco Marcato (Tal.) Vacansoleil-DCM +32, ... 9. Peter Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step +35

[Foto na úvode: mathosh]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Ako je to na Slovensku s turistickým značením? Prečo je zákon o turistických trasách dôležitý a aké zmeny má priniesť?
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
keyboard_arrow_up