Američan Andrew Talansky z tímu Garmin-Sharp vyhral stredajšiu tretiu etapu cyklistických pretekov WorldTour Paríž - Nice z Châtel-Guyon do Brioude.

O víťazovi rozhodol po 170,5 km špurt sedemčlennej skupiny, ktorá v daždivom počasí dotiahla svoj únik do úspešného konca. Slovák Peter Velits prišiel do cieľa s odstupom 7 sekúnd na 20. mieste. V celkovej klasifikácii sa Talansky prepracoval na čelo, Velits zostal ôsmy, pričom za novým lídrom zaostáva o 8 sekúnd. Štvrtková štvrtá etapa s dĺžkou 199,5 km povedie z Brioude do Saint-Vallier.

Výsledky - cyklistické preteky Paríž - Nice:

3. etapa (Châtel-Guyon - Brioude, 170,5 km): 1. Andrew Talansky (USA/Garmin Sharp) 4:06:15 h, 2. Davide Malacarne (ITA/Europcar), 3. Gorka Izagirre Insausti (Šp./Euskaltel-Euskadi), 4. David López García (Šp./Sky Procycling), 5. Richie Porte (Austr./Sky Procycling), 6. Romain Bardet (Fr./AG2R La Mondiale), 7. Andrij Grivko (Ukr./Astana Pro Team) všetci rovnaký čas ako víťaz, 8. Jonathan Hivert (Fr./Sojasun),...20. Peter Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step obaja +7 s

Celkové poradie po 3. etape: 1. Andrew Talansky (USA/Garmin) 14:39:36 h, 2. Andrij Grivko (Ukr./Astana), 3. Davide Malacarne (ITA/Europcar) obaja +3 s, 4. Sylvain Chavanel (Fr.) Omega Pharma-Quick Step +4, 5. Gorka Izagirre Insausti (Šp./Euskaltel-Euskadi) +5, 6. Lieuwe Westra (Hol.) Vacansoleil-DCM +6, 7. Richie Porta (Austr./Sky Procycling) +7, 8. Peter Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step +8
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Velits je spokojný s výsledkom na Paríž - Nice

Peter Velits je spokojný s výsledkom na Paríž - Nice

Slovenský cyklista Peter Velits získal prvých desať tohtoročných bodov do svetového rebríčka UCI, keď na pretekoch Paríž - Nice obsadil konečné 9. miesto. Jazdec tímu BMC Racing obsadil v nedeľňajšej záverečnej 8. etape v okolí Nice 11. priečku.
Peter Velits na Paríž - Nice na celkovom 10. mieste

Peter Velits na Paríž - Nice na celkovom 10. mieste

Richie Porte sa stal prvým Austrálčanom, ktorý vyhral cyklistické preteky Paríž - Nice. Definitívne potvrdil prvenstvo v nedeľňajšej záverečnej časovke do vrchu na 9,6 km na Col d´Éze. Cyklista tímu Sky triumfoval v 7. etape s náskokom 23 sekúnd pred Američanom Andrewom Talanským, tretí skončil Kolumbijčan Nairo Alexander Quintana Rojas s odstupom 27 sekúnd.
Peter Velits si na Paríž - Nice polepšil na 7. priečku

Peter Velits si na Paríž - Nice polepšil na 7. priečku

Francúz Sylvain Chavanel sa stal víťazom sobotňajšej 6. etapy cyklistických pretekov Paríž - Nice, ktorá viedla z Manosque do Nice a merala 220 km. Tímový kolega Petra Velitsa v Omega Pharma-Quick Step sa presadil v cieľovej rovinke, v ktorej odsunul na ďalšie priečky Belgičana Philippa Gilberta a Španiela Josého Joaquína Rojasa.
keyboard_arrow_up