Niekdajší dánsky cestný cyklista Michael Rasmussen chce od svojho bývalého tímu Rabobank odškodné 5,6 milióna eur ako kompenzáciu za neférový prístup a uniknuté príjmy. Severana vyhodili v roku 2007 a vo štvrtok pre agentúru ANA vyhlásil, že vedenie spomenutého zoskupenia vedelo o dopingových praktikách a po ich prevalení sa si počínalo pokrytecky. Teraz 38-ročný Rasmussen už v roku 2008 vysúdil dodatočný príjem 665 000 eur, ale túto sumu považuje za nedostatočnú.

Rodák z Töllöse sa priznal k požívaniu erytropoetínu (EPO), rastových hormónov, testosterónu, inzulínu, kortizónu a transfúzii krvi v rokoch 1998 - 2010. Špecialista na kopcovitý terén sa negatívne predviedol na Tour de France 2007, keď ho manažment Rabobanku stiahol - ako lídra celkového poradia - z pretekov za predchádzajúce mystifikujúce informácie o mieste pobytu v rámci snahy vyhnúť sa mimosúťažnej antidopingovej kontrole. Za klamanie Medzinárodnej cyklistickej únii (UCI) dostal dvojročný trest.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Blinduro Podzim 2023 – back to the roots

Reportáž: Blinduro Podzim 2023 – back to the roots

Enduro je pre mňa v porovnaní s inými MTB disciplínami oveľa viac o komunite a užívaní si prírody a života s partiou na bikoch.
Reportáž: UCI Gran Fondo Tre Valli Varesine 2023 - hranica medzi úspechom a neúspechom

Reportáž: UCI Gran Fondo Tre Valli Varesine 2023 - hranica medzi úspechom a neúspechom

Podarí sa mi splniť môj cieľ a kvalifikovať sa na majstrovstvá sveta 2024 v kategórii Masters?
Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
keyboard_arrow_up