Cyklistika, ktorá sa v posledných rokoch dostala najmä vďaka úspechom Petra Sagana či Petra Velitsa, na výslnie slovenského športu, bude v nedeľu v bratislavskom Dome športu hodnotiť svoju činnosť. Na programe je aj voľba prezidenta Slovenského zväzu cyklistiky (SZC). Zatiaľ jediným kandidátom je súčasný šéf SZC Peter Privara. Prípadný vyzývateľ sa zatiaľ neobjavil, šancu má však podľa stanov aj na samotnej konferencii. Privaru prvýkrát zvolili na post prezidenta SZC pred dvoma rokmi.

"Dva roky práce v tejto funkcii nie sú dostatočne dlhým časom. Ak chce človek zaviesť dlhodobejšiu koncepciu práce zväzu, musí mať na to väčší časový priestor. Aj preto navrhujem zmeniť mandát prezidenta na 5 rokov. Počas tohto volebného obdobia sme stabilizovali na zväze predovšetkým financie, úspechom je nový vozový park, s ktorým naše výbery absolvujú množstvo výjazdov do zahraničia. Doteraz sme to museli poriadne lepiť. Máme aj nové oblečenie pre všetky reprezentačné tímy, aj vďaka výsledkom bratov Velitsovcov a Saganovcov sme viac v médiách," zhodnotil predchádzajúce dva roky Peter Privara.

Súčasťou rokovania môže byť aj návrh na zmenu stanov SZC. V súčasnosti medzi rokovaniami konferencie riadi zväz výkonný výbor, v ktorom sú zástupcovia jednotlivých odvetví. V revíznej komisii SZC však pripravujú návrh, aby na čele bolo prezídium a mnohé dôležité otázky by boli záležitosťou rokovaní špecializovaných komisií jednotlivých odvetví.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Najspotenejšie preteky - 1. virtuálne majstrovstvá Slovenska

Video: Najspotenejšie preteky - 1. virtuálne majstrovstvá Slovenska

Ako vyzerali preteky, čím boli náročnejšie oproti klasickým? Čo musí cyklista zvládnuť, aby sa stal majstrom krajiny v jazde na trenažéri?
O tohtoročných domácich majstrovských tituloch sa rozhodne posledný júnový víkend v Trnave

O tohtoročných domácich majstrovských tituloch sa rozhodne posledný júnový víkend v Trnave

Slovenský Rím sa stane dejiskom bojov o tituly majstrov Slovenskej i Českej republiky v cestnej cyklistike. Naživo tak budeme môcť vidieť a povzbudzovať víťazov etáp Tour de France a iných veľkých podujatí.
Titul majstra SR kategórie elite po tretíkrát vybojoval Marek Čanecký

Titul majstra SR kategórie elite po tretíkrát vybojoval Marek Čanecký

Majstrovský hattrick v časovke kategórie elite dnes vybojoval Marek Čanecký (Dukla Banská Bystrica).
keyboard_arrow_up