Peter Sagan vyhral 3. etapu Tirreno - Adriatico

Slovenský cyklista Peter Sagan sa stal víťazom piatkovej 3. etapy pretekov Tirreno - Adriatico, ktorá viedla z Indicatore do Narni Scalo a merala 190 km. Dvadsaťtriročný Žilinčan zvládol skvele v daždivom počasí finiš, vyviezol sa za súpermi a nastúpil 100 m pred cieľom. V šprinte odsunul Sagan na ďalšie priečky Marka Cavendisha z Veľkej Británie a Andrého Greipela z Nemecka. Lídrom Tirreno - Adriatico zostal naďalej Cavendish z tímu Omega Pharma-Quick Step.

Peter Sagan si vybojoval za etapové prvenstvo prvých šesť bodov do svetového rebríčka UCI v tejto sezóne. Jazdec tímu Cannondale dosiahol štvrté víťazstvo v roku 2013. V piatok sa rozhodovalo v koncovke, aj keď počas etapy a najmä v jej závere nebola o nástupy núdza. Napokon si to medzi sebou rozdali elitní šprintéri. "Som veľmi rád, že po štvrtku, keď mi nevyšiel záver, som dnes dokázal v záverečnom špurte zvíťaziť. Posledné metre boli dramatické, Cavendish sa ma snažil trocha vytlačiť, ale potom sa zaradil. V záverečných metroch som dal do finišu všetko. Z triumfu mám veľkú radosť a musím sa poďakovať celému tímu, ktorý mi veľmi pomohol a skvele pracoval. Znova pršalo, hlavne posledných 40 km. Mám pocit, že sa mi opäť vrátil kašeľ. Verím však, že to prekonám," sprostredkoval slová Petra Sagana jeho mediálny manažér Jozef Korbel.

Peter Sagan sa v celkovom poradí posunul na 6. miesto. Martin Velits v piatok zaostal o takmer 9 minút a celkov je 165. V sobotu čaká na pelotón náročná 173 km dlhá etapa z Narni Scalo do Prati di Tivo.

Výsledky - cyklistické preteky Tirreno - Adriatico 2013:

3. etapa (Indicatore - Narni Scalo, 190 km): 1. Peter Sagan (SR) Cannondale 5:15:12 h, 2. Mark Cavendish (V. Brit.) Omega Pharma-Quick Step, 3. André Greipel (Nem.) Lotto Belisol, 4. Gerald Ciolek (Nem.) MTN-Qhubeka, 5. Matthew Harley Goss (Aus.) Orica-GreenEdge, 6. Davide Cimolai (Tal.) Lampre-Merida všetci čas ako víťaz, ... 159. Martin Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step +8:53 min

Poradie po 3. etape: 1. Mark Cavendish (V. Brit.) Omega Pharma-Quick Step 11:23:08 h, 2. Michal Kwiatkowski (Poľ.) Omega Pharma-Quick Step +7 s, 3. Niki Terpstra (Hol.) Omega Pharma-Quick Step +9, 4. Tony Martin (Nem.) Omega Pharma-Quick Step, 5. Zdeněk Štybar (ČR) Omega Pharma-Quick Step všetci +9, 6. Peter Sagan (SR) Cannondale +18, ... 165. Martin Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step +11:07 min

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up