Prezidentom Slovenského zväzu cyklistiky (SZC) bude naďalej Peter Privara. Do funkcie ho jednohlasne zvolili delegáti nedeľňajšej konferencie SZC v bratislavskom Dome športu. Privara nemal žiadneho protikandidáta. Na konferencii pozmenili aj znenie stanov a upravil dĺžku mandátu prezidenta. Doteraz bol dvojročný, po novom sa predĺži na päť rokov. Privara je šéfom Slovenského zväzu cyklistiky od roku 2011.

"Dva roky práce v tejto funkcii nie sú dostatočne dlhým časom. Ak chce človek zaviesť dlhodobejšiu koncepciu práce zväzu, musí mať na to väčší časový priestor. Aj preto navrhujem zmeniť mandát prezidenta na 5 rokov. Počas prvého volebného obdobia sme stabilizovali na zväze predovšetkým financie, úspechom je nový vozový park, s ktorým naše výbery absolvujú množstvo výjazdov do zahraničia. Doteraz sme to museli poriadne lepiť. Máme aj nové oblečenie pre všetky reprezentačné tímy, aj vďaka výsledkom bratov Velitsovcov a Saganovcov sme viac v médiách," zhodnotil predchádzajúce dva roky Peter Privara.

V novom výkonnom výbore budú Pavol Gálik a Milan Novosad za cestnú cyklistiku, Mikuláš Rapčan za bikros, Martin Fraňo za cyklokros, Ján Žilovec za cross country, Tomáš Tóth za zjazd, Andrea Hajdú za sálovú cyklistiku, Štefan Pčola za cyklotrial, Zdeno Holba za rozhodcov a Peter Rihay za cyklistiku pre všetkých. Delegáti konferencie v uznesení zaviazali výkonný výbor a prezidenta SZC začať do 60 dní rokovať s investormi o rámcovej zmluve o financovaní, vlastnení a jednotlivých aktivitách smerujúcich k výstavbe cyklistického štadióna, respektíve zloženiu finančných prostriedkov na jeho výstavbu a prípadnej sankcie za nepostavenie dráhy na účet SZC.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Najspotenejšie preteky - 1. virtuálne majstrovstvá Slovenska

Video: Najspotenejšie preteky - 1. virtuálne majstrovstvá Slovenska

Ako vyzerali preteky, čím boli náročnejšie oproti klasickým? Čo musí cyklista zvládnuť, aby sa stal majstrom krajiny v jazde na trenažéri?
O tohtoročných domácich majstrovských tituloch sa rozhodne posledný júnový víkend v Trnave

O tohtoročných domácich majstrovských tituloch sa rozhodne posledný júnový víkend v Trnave

Slovenský Rím sa stane dejiskom bojov o tituly majstrov Slovenskej i Českej republiky v cestnej cyklistike. Naživo tak budeme môcť vidieť a povzbudzovať víťazov etáp Tour de France a iných veľkých podujatí.
Titul majstra SR kategórie elite po tretíkrát vybojoval Marek Čanecký

Titul majstra SR kategórie elite po tretíkrát vybojoval Marek Čanecký

Majstrovský hattrick v časovke kategórie elite dnes vybojoval Marek Čanecký (Dukla Banská Bystrica).
keyboard_arrow_up