Brit Christopher Froome sa stal novým lídrom cyklistických pretekov WorldTour Tirreno - Adriatico. V nedeľňajšej 5. etape prišiel cyklista tímu Sky do cieľa v skupine favoritov na 6. mieste a vyzliekol z dresu vedúceho pretekára Poliaka Michala Kwiatkowského. Víťazom 5. etapy sa stal Španiel Joaquim Rodríguez, ktorý sa v závere odpútal a prišiel do cieľa s osemsekundovým náskokom pred skupinou prenasledovateľov, ktorých priviedol Holanďan Bauke Mollema.

V celkovom poradí vedie Froome o 20 sekúnd pred Španielom Albertom Contadorom a Talianom Vincenzom Nibalim. Nedeľňajšia etapa profilom vyhovovala najmä vrchárom. Peter Sagan v jej závere už šetril sily a nebojoval so špecialistami na stúpania. V cieli ho klasifikovali na 32. mieste. Martin Velits prišiel v nedeľu do Chieti na 127. priečke. Aj celkovo je na tom lepšie Peter Sagan, patrí mu 50. priečka s odstupom 20:49 min
na Frooma. Martin Velits je 160.

Výsledky - cyklistické preteky Tirreno - Adriatico 2013:

5. etapa (Ortona - Chieti, 230 km): 1. Joaquim Rodríguez (Šp.) Kaťuša 6:06:43 h, 2. Bauke Mollema (Hol.) Blanco, 3. Alberto Contador (Šp.) Saxo-Tinkoff, 4. Mauro Santambrogio (Tal.) Vini Fantini-Selle Italia, 5. Christopher Horner (USA) RadioShack Leopard, 6. Christopher Froome (V. Brit.) Sky všetci +8 s, ... 32. Peter Sagan (SR) Cannondale +3:46 min, 127. Martin Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step +22:25

Poradie po 5. etape: 1. Christopher Froome (V. Brit.) Sky 22:11:53 h, 2. Alberto Contador (Šp.) Saxo-Tinkoff +20 s, 3. Vincenzo Nibali (Tal.) Astana +20, 4. Michal Kwiatkowski (Poľ.) Omega Pharma-Quick Step +24, 5. Christopher Horner (USA) RadioShack Leopard +37, 6. Mauro Santambrogio (Tal.) Vini Fantini-Selle Italia +52, ... 50. Peter Sagan (SR) Cannondale +20:49 min, 160. Martin Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step +52:52

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Simon Yates už istým víťazom UCI WorldTour, Peter Sagan na 2. mieste

Simon Yates už istým víťazom UCI WorldTour, Peter Sagan na 2. mieste

Britský cyklista Simon Yates (Mitchelton-Scott) je už istým víťazom prestížneho hodnotenia UCI WorldTour, kde sa rátajú výsledky z najväčších podujatí v sezóne.
Poliak Paterski víťazom Veľkej ceny Slovenska

Poliak Paterski víťazom Veľkej ceny Slovenska

Poľský cyklista Maciej Paterski z tímu Wibatech 7r Fuji sa stal víťazom sobotňajších jednorazových pretekov V4 Bicycle Race - Veľká cena Slovenska, ktoré viedli z Bratislavy na Slovakia Ring pri Orechovej Potôni a merali 158,7 km.
Video: Peter Sagan vyhral aj 5. etapu na Tirreno-Adriatico

Video: Peter Sagan vyhral aj 5. etapu na Tirreno-Adriatico

"Bolo to bláznivé, jazdilo sa, ako keby už nemal nastať zajtrajšok. Pelotón išiel veľmi rýchlo. Mám veľkú radosť z dnešného víťazstva," uviedol Sagan v cieli.
keyboard_arrow_up