Richie Porte sa stal prvým Austrálčanom, ktorý vyhral cyklistické preteky Paríž - Nice. Definitívne potvrdil prvenstvo v nedeľňajšej záverečnej časovke do vrchu na 9,6 km na Col d´Éze. Cyklista tímu Sky triumfoval v 7. etape s náskokom 23 sekúnd pred Američanom Andrewom Talanským, tretí skončil Kolumbijčan Nairo Alexander Quintana Rojas s odstupom 27 sekúnd.

Slovák Peter Velits zaostal za Portem o 1:35 min a umiestnil sa na 23. priečke. V celkovom poradí obsadil jazdec tímu Omega Pharma-Quick Step na "Pretekoch slnka" konečnú 10. pozíciu. Z francúzskych ciest si do hodnotenia WorldTour odváža 6 bodov, 4 za konečné umiestnenie a ďalšie 2 za 3. miesto vo 4. etape.

Porte mal v celkovom poradí pred Talanským náskok 55 sekúnd, tretia priečka v konečnom účtovaní týždňových pretekov patrí Francúzovi Jeanovi-Christophovi Peraudovi.

Výsledky - cyklistické preteky Paríž - Nice:

7. etapa (Nice - Col d´Éze, časovka do vrchu na 9,6 km): 1. Richie Porte (Aus.) Sky 19:16 min, 2. Andrew Talansky (USA) Garmin-Sharp +23, 3. Nairo Alexander Quintana Rojas (Kol.) Movistar +27, 4. Jean-Christophe Peraud (Fr.) AG2R La Mondiale +32, 5. Tejay van Garderen (USA) BMC Racing +52, 6. Simon Špilak (Slovin.) Kaťuša +55, ... 23. Peter Velits (SR) +1:35

Konečné poradie: 1. Richie Porte (Aus.) Sky Procycling 29:59:47 h, 2. Andrew Talansky (USA) Garmin-Sharp +55 s, 3. Jean-Christophe Peraud (Fr.) AG2R La Mondiale +1:21, 4. Tejay van Garderen (USA) BMC Racing +1:44, 5. Sylvain Chavanel (Fr.) Omega Pharma-Quick Step +1:47, 6. Simon Špilak (Slovin.) Kaťuša +1:48, ... 10. Peter Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step +2:28

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Ako ťažké je pre profesionálneho cyklistu rozbiehať vlastnú firmu, čo bol po oblečení druhý najlepší nápad na podnikanie a prečo vyzerá oblečenie Isadore, ako vyzerá?
Simon Yates už istým víťazom UCI WorldTour, Peter Sagan na 2. mieste

Simon Yates už istým víťazom UCI WorldTour, Peter Sagan na 2. mieste

Britský cyklista Simon Yates (Mitchelton-Scott) je už istým víťazom prestížneho hodnotenia UCI WorldTour, kde sa rátajú výsledky z najväčších podujatí v sezóne.
Pozvánka: Si z IT brandže a máš chuť si poriadne zašprintovať zoči voči súperom? PR článok

Pozvánka: Si z IT brandže a máš chuť si poriadne zašprintovať zoči voči súperom?

Koncom septembra je pripravené zaujímavé podujatie s originálnym konceptom, kde môžete preveriť svoje šprintérske schopnosti ale hlavne sa dobre zabaviť.
keyboard_arrow_up