Priesvitný bike – utópia alebo blízka budúcnosť?

Nie, tento bicykel nie je vyrobený zo skla ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Ide o ďalší projekt v rámci projektov štúdia designaffairs, ktoré sa zameriavajú na využitie netradičných materiálov v nových oblastiach.


Priesvitný bike od Designaffairs môže byť revolúciou a obrovským skokom vpred v oblasti výroby bicyklov a celého cyklistického priemyslu. Konštrukcia rámu využíva technológiu, ktorá je založená na pokročilom polymére Trivex. Tento materiál vyniká svojimi vynikajúcimi vlastnosťami ako sú vysoká odolnosť proti nárazu, nízka hmotnosť a flexibilita.


Vstrekovanie polyméru umožňuje cenovo dostupnú a presnú masovú výrobu. Ako už u nových materiálov býva zvykom, aj počiatky tohto nového a výnimočného materiálu treba hľadať v armádnom sektore, kde sa využíva na výrobu čelných skiel vrtuľníkov a stíhačiek. Okrem spomínaných mechanických vlastností polymér odoláva chemikáliám a tiež extrémnym teplotám. Ako sa zdá, svet našiel ideálny materiál vhodný na vytváranie lacných a pohodlných bicyklov s nezameniteľným štýlom. Teória znie veľmi zaujímavo a tak ostáva len dúfať, že už čoskoro uzrú svetlo sveta prvé modely dostupné širokej verejnosti.

Viac informácii a originálny článok nájdete na studioblog.designaffairs.com
report_problem Našiel si v texte chybu?
mathosh 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up