Belgičan Gianni Meersman sa stal víťazom utorkovej 2. etapy na cyklistických pretekoch Okolo Katalánska, keď sa presadil v záverečnom špurte. Pre 27-ročného člena tímu Omega Pharma-Quick Step to bolo už druhé čiastkové prvenstvo na tomto podujatí, v pondelok vyhral aj úvodnú etapu.

V utorok sa Meersman radoval v čase 3:48:09 h, na druhom mieste skončil Talian Daniele Ratto (Cannondale), tretí bol Austrálčan Brett Lancaster (Orica-GreenEdge). V stredu je na programe 3. etapa z Vidreres do strediska Vallter 2000-Setcases (180,1 km). Podujatie vyvrcholí 7. etapou v nedeľu 24. marca.

Výsledky:

Okolo Katalánska - utorok - 2. etapa (Girona - Banyole, 160,7 km): 1. Gianni Meersman (Belg.) Omega Pharma-Quick Step 3:48:09 h, 2. Daniele Ratto (Tal.) Cannondale, 3. Brett Lancaster (Aus.) Orica-GreenEdge, 4. Samuel Dumoulin (Fr.) AG2R La Mondiale, 5. Robert Wagner (Nem.) Blanco, 6. Julien Simon (Fr.) Sojasun - všetci rovnaký čas ako víťaz

Celkové poradie po 2. etape: 1. Gianni Meersman (Belg.) Omega Pharma-Quick Step 7:43:46 h, 2. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar +16 s, 3. Danilo Wyss (Švaj.) BMC, 4. Robert Gesink (Hol.) Blanco, 5. Dario Cataldo (Tal.) Sky, 6. David López (Šp.) Sky - všetci +20

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Novohrad. Človek očakáva rovinu a dostane kopce. Hoci som išiel do tohto regiónu so všakovakými očakávaniami, napokon bolo všetko akosi inak. Veď posúďte sami.
Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Ako je to na Slovensku s turistickým značením? Prečo je zákon o turistických trasách dôležitý a aké zmeny má priniesť?
Okolo slovenských regiónov: Myjavsko - jarná klasika ako vyšitá

Okolo slovenských regiónov: Myjavsko - jarná klasika ako vyšitá

Previezť sa krajinou ovocných sadov, kopcov a osamelých domcov? Navštívte okolie Myjavy. Ak by som mal z celého Slovenska vybrať jeden región ako stvorený pre jarnú klasiku, voľba by bola jasná.
keyboard_arrow_up