Prehľad modelov Canyon 2013

Ako ste sa mohli dozvedieť v predchádzajúcom článku, značka Canyon ponúka s príchodom modelov 2013 aj nové slovenské zastúpenie. Dnes sa bližšie pozrieme na jednotlivé modelové rady tohto nemeckého výrobcu.


Torque FRX – „najťažší kaliber“ nemeckého výrobcu je pripravený na každý typ terénu. Krátke reťazové vzpery spolu so športovou a dlhšou svetlou dĺžkou zaručujú vyváženú geometriu a perfektnú pozíciu "v bicykli" . Uhol riadenia bol znížený o 1° pre zabezpečenie hladšej jazdy v ťažkom teréne. Kľúčom k naozajstným zážitkom na Torque FRX je Track-Flip na vahadle, ktorý umožňuje zmeniť nastavenie zdvihu a geometrie.
Máte tak na výber medzi 185mm alebo 203mm zdvihu a tiež nižšou pozíciou stredu a plochým uhlom riadenia na rýchle traily alebo priamejším uhlom pre náročné technické terénne pasáže. Podľa potrieb sa Vám tento bicykel prispôsobí ako chcete! Torque FRX je gravity bike ako stvorený na dlhé skoky a prudké klesanie či už v bike parku alebo na pretekoch v downhillu.
Model Torque FRX nájdete na stránke výrobcu v deviatich rôznych špecifikáciách. Tie sa od seba líšia úrovňou výbavy. Vrchol ponuky tvorí model Torque FRX Flashzone – za cenu 3699€ tu máme DH / FR bike osadený tým najlepším čo súčasný trh ponúka. Na opačnom konci je „vstupný“ model Playzone, ktorého cenovka sa zastavila tesne pod hranicou 2000€. Pojem vstupný je však veľmi relatívny keďže tento model ponúka v danej kategórii spoľahlivú výbavu, ktorá nikoho neurazí a predstavuje tak výborný kompromis medzi cenou a výbavou.


Strive AL je ukážkovým príkladom univerzálneho celoodpruženého endura. Boduje za svoje pôsobivé zjazdové schopnosti, ale je veľmi efektívny aj pri stúpaní. Zaradením niekde medzi all-mountain a drsným endurom, prinášajú všetky modely Strive AL ultimátny pôžitok z jazdy a reprezentujú optimálne spojenie pre náročných bikerov a priaznivcov endura. Novinkou pre rok 2013 je vidlica FOX 34 so 160mm zdvihu, ktorá ešte viac znižuje hmotnosť bicykla. Rám je skutočným lákadlom pre oko a jeho dizajn je charakteristický unikátnymi zakrivenými profilov, dosiahnutými počas hydroformingu trubiek, a tiež použitím ľahkého a tuhého 270° boxu.
Zostalo tu dokonca miesto pre bidon. Ďalšími výhodami sú citlivé tlmenie s ihličkovými ložiskami, kužeľové ložisko v hlavnom čape a ľahké pevné osy X12, ktoré zaisťujú vysokú úroveň tuhosti zadného trojuholníka. Optimalizovaná geometria s nízko položeným ťažiskom a krátkymi reťazovými vzperami zaručujú agilný výkon aj v najnáročnejších terénnych pasážach. Teleskopická sedlovka je absolútne nevyhnutná pre ultimátnu, neskalenú zábavu z jazdy.


Strive je ponúkaný v piatich rôznych úrovniach výbavy. Strive AL 7.0 je osadený mixom výbavy Sram. Za cenu 2299€ dostávate model bez kompromisov a ďalších potrebných investícii. Za príplatok 1500€ sa dostávame na vrcholový model Strive AL 9.0 Race, o ktorého pohon sa stará revolučná sada Sram XX1. U všetkých modelov však ostáva rovnaký základ a to rám, v roku 2013 je tiež štandardom teleskopická sedlovka RockShox Reverb Stealth s vnútorným vedením ovládania.


Jednoduchá požiadavka s brilantným výsledkom. Nerve CF je najľahší a najrýchlejší model z našej úspešnej modelovej rady Nerve. Vylepšený Anti-Squat-Kinematic a väčšia citlivosť, vynikajúce charakteristiky pre jazdu do kopca sú doplnené o niektoré ďalšie inovatívne riešenia. Stredobodom ľahkého rámu, ktorý váži iba 1900g, je úplne nový flexibilný zadný trojuholník s plávajúcim uložením tlmiča. Celokarbonový zadný trojuholník je vyrobený z jedného kusu a funguje bez použitia zadného čapu na reťazových vzperách. Sedlové vzpery totiž nahrádzajú funkciu čapu a zaručujú potrebnú flexibilitu pri záťaži. Maximálna úspora hmotnosti bez zníženia bočnej tuhosti a zdvih 120mm zaručuje nekončiacu zábavu z jazdy na Vašich obľúbených trailoch.
Doteraz väčšina cyklistov mala karbón za materiál, ktorý je používam len pre pretekárske bicykle. S modelom Nerve CF sme zborili toto tvrdenie a predstavili sme ľahučký, ale napriek tomu odolný bike ako stvorený na dlhé jazdy, traily alebo náročné maratóny.


Nerve CF nájdete v štyroch úrovniach výbavy. Najnižším modelom je Nerve CF 8.0. Výbava je mixom komponentov Shimano, Sram, Fox a Mavic. Celokarbonový model je tiež osadený teleskopickou sedlovkou. Nerve CF 9.0 LTD – XTR kam sa pozriete a už z diaľky blýskajúce sa klzáky vidlice a tlmiča s povrchovou úpravou Kashima dávajú jasne najavo že máte dočinenie s tým najlepším. Za cenu 4499€ Canyon ponúka skvelého a spoľahlivého sprievodcu na preteky ale aj na celodenné výlety!


Veľké kolesá - veľké ciele. S vývojom nového Grand Canyon CF SLX 29 sme nadviazali na úspechy overené série Grand Canyon. Krátke reťazové vzpery zaručujú športové, ale nie nestabilné ovládanie. Nižšia stredová partia a dobrá pozícia "v bicykli" a tiež krátka hlavová trubka zaisťujú vybrúsenú jazdu do kopcov. Nový karbónový 29er najviac boduje, rovnako ako jeho hliníkový kolega, za vynikajúcu geometriu, ktorá sa perfektne hodí k potrebám 29 palcových kolies. Recept na úspech tejto novej karbónové rakety je skrytý vo vnútri rámu. Použili sme každú detailnú fintu z encyklopédií na dosiahnutie perfektnej kombinácie rôznych typov karbónových vlákien, čím sme zmaximalizovali jednotlivé výhody materiálov.
Dômyselné vrstvenie karbónových vlákien prináša vynikajúcu tuhosť a úroveň komfortu a necháva konkurenciu ďaleko za sebou. Veľké kolesá zaisťujú najlepšie odvalovacie schopnosti a masívna hlavová trubka zaručuje ešte lepšiu obratnosť ovládania a vyššiu bezpečnosť v rýchlych zjazdoch. Ďalším klenotom je Impact Protection Unit (IPU), ktorá zabraňuje riadidlám v poškodení hornej trubky v prípade nehody. Grand Canyon CF SLX je so svojou spoľahlivou a vyskúšanú geometriou ideálny bicykel pre náročné maratóny a XC.


Tohto XC a maratónskeho šviháka Canyon dodáva v rôznych verziách – od samotného rámového setu, pri ktorom máte voľnú ruku a priestor na vlastnú tvorivosť až po najbrutálnejšiu verziu CF SLX 9.9 LTD. Limitovaná edícia tejto závodnej rakety je vyladená na najvyššiu úroveň. Ručička váhy sa zastaví na hmotnosti 8,7kg pričom cena za kilogram je približne 690€


Usilovať o dokonalosť a postaviť pre Vás ten najlepší bicykel je našou motiváciou. Náš cieľ bol jasne definovaný: vyvinúť jeden z najlepších modelov na svete a vývojom modelu Ultimate CF SLX pre rok 2013 sa nám to úspešne podarilo. 790g vážiaci rám stanovuje nové štandardy svojou vynikajúcou úrovňou tuhosti, komfortu a vzhľadu. Ďalším hľadiskom bol zadný trojuholník rámu. Priame napojenie medzi sedlovými vzperami a hornou trubkou zvyšuje úroveň bočnej tuhosti tejto časti a sploštenie hornej trubky spolu so sedlovou trubkou Maximus markantne zlepšuje komfort. Tieto inovácie spolu s tuhým stredovým zložením Press-Fit a asymetrickými reťazovými vzperami prinášajú maximálnu výkonnosť.
Vnútorné vedenie laniek dáva bicyklu celkovo čistý a pekný vzhľad a zaručuje najpresnejšie radenie v kombinácii s dvojdielnou pätkou prehadzovačky. Ešte vyšší komfort je zaistený vidlicou One One Four SLX. Táto závodná vidlica s karbónovými koncovkami zvyšuje už tak mimoriadnu bočnú tuhosť a vďaka VCLS technológii absorbuje aj veľmi silné nárazy a vibrácie. To znižuje záťaž svalov a šetrí Vašu energiu na záverečný šprint.


Ultimate CF SLX 9.0 ETE – víťazný stroj, bez kompromisov na ktorého vývoji sa podieľal najúspešnejší nemecký profesionálny cyklista Erik Zabel. Nekompromisné osadenie využívajúce služieb novej 11 – rýchlostnej sady Shimano Dura – Ace zaručuje maximálnu tuhosť, nízku hmotnosť a vysokú spoľahlivosť. Dostupný je tiež samostatný rámový set v prípravou na elektronické sady.

Viac informácii nájdete na webe http://www.canyon.com
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

E-novinky Canyon - evolúcia v plnom prúde PR článok

E-novinky Canyon - evolúcia v plnom prúde

Canyon na tento rok kompletne inovoval svoju ponuku horských elektrobicyklov. O ktoré modely ide? V čom sa líšia oproti predchodcom? Ako sú vybavené?
Predstavenie: Canyon Neuron 2023 - ešte väčšia porcia zábavy

Predstavenie: Canyon Neuron 2023 - ešte väčšia porcia zábavy

Canyon Neuron je dlhoročnou stálicou a bestsellerom v ponuke nemeckého výrobcu. Rok 2023 je rokom, kedy svetlo sveta uzrela nová generácia tohto modelu.
Predstavenie: Nové sady SRAM Eagle X0, XX a XX SL AXS - návrat do budúcnosti

Predstavenie: Nové sady SRAM Eagle X0, XX a XX SL AXS - návrat do budúcnosti

Prototypy novej MTB AXS sady s logom BlackBox už pár mesiacov sledujeme v rámci jednotlivých kôl svetového pohára. Dnes je ten deň, kedy sa oficiálne odhalia všetky podrobnosti.
keyboard_arrow_up