TwisterCup - druhé kolo.

Tento víkend sa konalo v Šenkvickej Twister hale druhé kolo Indoor TwisterCupu. Účasť bola trošku skromnejšia ako v minulom kole, ale aj napriek tomu bola akcia celkom vydarená.

Poznámka na úvod:
Osobne sa v týchto kategóriách a ich pravidlách ešte moc nevyznám, ale postupom času sa dúfam do toho dostanem a moje obzory sa rozšíria.

Fotogaléria z oboch dní bude dostupná 2.3 poobede.


Sobota

V sobotu doobeda boli na programe preteky BMX v kategóriách do 10 rokov, 11-14 rokov a poobede preteky MTB a Cruiser. V kategórii BMX bolo celkovo zaregistrovaných len 9 jazdcov ( piati do 10rokov a štyria do 14 rokov). Doobedný pretek som nestihol, pretože som bol trénovať vonku a tým pádom som neurobil ani fotky. Pripájam aspoň výsledky. Hneď po príchode do haly som si všimol, že trať bola akosi prestavaná, o čom informovali aj malé A4-kové plagátiky polepené na stenách a stĺpoch haly. Na poobedné kategórie sa zaregistrovalo len 8 jazdcov, takže sa obidve kategórie spojili do jedného preteku. Preteky som nejak moc neregistroval a zameral som sa na fotenie. Poobedný program sa začal tréningom štartov a kvalifikáciou po čom nasledovali jazdy v pavúku. Vo finálových jazdách sa stretli Marek Peško a Adam Brada, z ktorých vyšiel víťazne Adam Brada. Tretie miesto si vybojoval maďarský pretekár Péter Kovács, ktoré mu v posledných metroch asi nechcene "daroval" Rasťo Pirman z týmu Filipa Polca.

Výsledky do 10 rokov
1. Michal Loukota, Author
2. Jakub Adásek, D. Lužná
3. Patrik Madaras, Trnava
4. Michal Krištof, Hranice
5. Kristínka Madarasová, Trnava
Výsledky 11-14 rokov
1. Matúš Zmajkovič, CK Twister
2. Jan Krištof, Hranice
3. Viktor Valachovič, CK Twister
4. Natália Bednáriková, LikoTeam
Výsledky MTB + Cruiser
1. Adam Brada, PS Team
2. Marek Peško, CK Twister
3. Péter Kovács, Sopron
4. Rasťo Pirman, FP RT Pezinok
5. Martin Zikmund,BMX Bohnice
6. Peter Henčl, CK Twister
7. Gusto Turanský, Pezinok
8. Gábor Szúts, Sopron

icture("Senkvice_Sobota_08.JPG")" title="Senkvice_Sobota_08"> icture("Senkvice_Sobota_20.JPG")" title="Senkvice_Sobota_20"> icture("Senkvice_Sobota_50.JPG")" title="Senkvice_Sobota_50">


Nedeľa

Nedeľa bola v znamení maďarských farieb a "lámanej angličtiny". Na preteky totiž bolo zaregistrovaných 7 maďarských pretekárov z celkového počtu 12tich jazdcov. Do pretekov nakoniec nastúpilo len 11 pretekárov. Smolu mal Lukáš Tamme, ktorý v tréningu ohol rám a nenastúpil ani do kvalifikácie. Preteky si teda musel vychutnávať v radoch divákov, ktorých bolo oproti minulému kolu tiež poskromne. Kvalifikácia sa išla na čas a do ďalších bojov postupovali priamo prví piati s najlepším časom. Ďalší traja pretekári si vybojovali svoje miesta v pavúku v druhom rozstrelovom kole. Nasledovalo zostavenie pavúka a prvé kolá, z ktorých vyšli víťazne Peter Pajczer, Matej Vitko, Vilmos Radasics a Milan Krebs. V druhom kole sa pobili títo štyria a po vzájomných kolách sa o prvé miesto stretli vo finálových jazdách Peter Pajczer a Milan Krebs, z ktorých víťazne vyšiel samozrejme domáci pretekár Twister klubu. Tretie miesto si vybojoval Vilmos Radasics z RedBull Vans Oakley tímu (Maďarsko). Milan Krebs ešte na záver pozval všetkých pretekárov na pretek bez ťahania (celkom zaujímavá disciplína). Vyhral ich opäť Milan Krebs a odniesom si "price money", v ktorých boli hádam aj nejaké forinty.

Výsledky BMX
1. Milan Krebs, CK Twister
2. Péter Prájczer, Sopron
3. Vilmos Radasics, RedBull Vans-Oakley
4. Matej Vitko, Kaktusbike
5. Martin Kotleba, CK Junior Trnava
6. Ákos Balogh, Sopron
7. Gábor Rozsenich, Sopron
8. Péter Kovács, Sopron
9. Kotsis Koppány, Sopron
10. Martin Zikmund, BMX Slovan Bohnice
11. Balázs Botka, Sopron

Výsledky Open bez ťahania
Milan Krebs - 40,61 sec
Péter Prájczer - 41,18 sec
Radasics - 42,06 sec
Kotleba - 42,17 sec
Vitko - 44,77 sec
Zmajkovič jr. - 46,63 sec.


icture("Senkvice_Nedela_02.JPG")" title="Senkvice_Nedela_02"> icture("Senkvice_Nedela_17.JPG")" title="Senkvice_Nedela_17"> icture("Senkvice_Nedela_49.JPG")" title="Senkvice_Nedela_49">


Ďalšie preteky v Šenkvickej hale budú v marci. O termíne Vás budeme informovať prostredníctvom bleskovky. Ak budete mať čas, určite sa príďte pozrieť a povzbudiť pretekárov.

report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

TwisterCup - fotogaléria: nedeľa

TwisterCup - fotogaléria: nedeľa

Fotogaléria z nedeľnej časti druhého kola Indoor TwisterCupu, ktoré sa konalo minulý víkend v Šenkviciach.
TwisterCup - fotogaléria: sobota

TwisterCup - fotogaléria: sobota

Fotogaléria zo sobotnej časti druhého kola Indoor TwisterCupu, ktoré sa konalo minulý víkend v Šenkviciach.
SPORT Life 2005 obrazom

SPORT Life 2005 obrazom

42 fotografií z najväčšej (nielen) cyklistickej výstavy u našich západných susedov.
keyboard_arrow_up