Okolo Slovenska tentoraz z Košíc do Bratislavy

V poradí 57. ročník najstarších cyklistických pretekov pod Tatrami Okolo Slovenska sa uskutoční od 4. do 8. júna na cestách medzi Košicami a Bratislavou. Organizátori už naplno pripravujú podujatie, ktoré má dlhoročnú tradíciu a záujem oň je v mnohých krajinách sveta. Etapovými centrami budú tento rok okrem dvoch najväčších slovenských miest aj Humenné, Stropkov, Liptovský Hrádok a Trenčín. Záštitu nad jednotlivými časťami prevzali primátori etapových miest, celé podujatie zaštítil predseda Národnej rady SR Pavol Paška.

Preteky sa začnú 4. júna v na Hlavnej ulici v európskom hlavnom meste kultúry 2013 Košiciach. Predpoludním je v metropole východu na programe prológová individuálna časovka, popoludní sa pelotón presunie do Humenného, kde je cieľ prvej etapy. O deň neskôr sa bude jazdiť na trati medzi Stropkovom a Liptovským Hrádkom, odkiaľ sa cyklisti vydajú 6. júna do Trenčína. Predposledná etapa sa pôjde spod hradu Matúša Čáka do Bratislavy a posledná 8. júna na cestách v okolí Bratislavy, kde by malo byť centrum pretekov v okolí nákupného centra Eurovea. Presné dĺžky etáp a ich časový itinerár budú známe v najbližších týždňoch. Organizátori pripravujú v etapových centrách pre divákov viacero sprievodných podujatí.

"Máme nielen výborných cyklistov, ktorí nám robia radosť, ale aj skvelé podujatie, o ktoré je vo svete veľký záujem. Hlási sa nám 40 až 50 tímov. Môžeme si teda vyberať, keďže plánujeme umožniť účasť 20 družstvám. Nechceli by sme, aby z jedného štátu boli viac ako dva tímy," informoval agentúru SITA prezident Slovenského zväzu cyklistiky a šéf organizačného výboru Peter Privara.

Program 57. ročníka cyklistických pretekov Okolo Slovenska:

Utorok 4. júna:

Prológ: Košice - Košice

1. etapa: Košice - Humenné

Streda 5. júna:

2. etapa: Stropkov - Liptovský Hrádok

Štvrtok 6. júna:

3. etapa: Liptovský Hrádok - Trenčín

Piatok 7. júna:

Trenčín - Bratislava

Sobota 8. júna:

Bratislava - Bratislava
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Novohrad. Človek očakáva rovinu a dostane kopce. Hoci som išiel do tohto regiónu so všakovakými očakávaniami, napokon bolo všetko akosi inak. Veď posúďte sami.
Tip na výlet: Strážovské vrchy a okolie na žiletke

Tip na výlet: Strážovské vrchy a okolie na žiletke

Pred pár rokmi som sa priženil do regiónu Horná Nitra, kde som viac-menej automaticky začal preskúmavať miestne „lokálky”.
Európsky týždeň mobility – koľko CO2 ušetríš ty?

Európsky týždeň mobility – koľko CO2 ušetríš ty?

MHD je na prepravu mestom takmer ideálna. Čo však skúsiť bicykel a niečo vyhrať?
keyboard_arrow_up