Boonen neobháji prvenstvo na Paríž - Roubaix

Belgický cyklista Tom Boonen neobháji svoje minuloročné prvenstvo na pretekoch Paríž - Roubaix, zastavil ho nepríjemný pád na podujatí WorldTour Okolo Flámska.

"Je pre mňa ťažké odhlásiť sa z takého významného podujatia, ale jednoducho momentálne nedokážem bicyklovať," povedal 32-ročný Boonen a dodal: "Mám silné bolesti a je nepravdepodobné, že v najbližších dňoch sa môj stav zmení." Boonen pred týždňom pre pád a zranenie kolena nedokončil preteky Gent - Wevelgem. V nedeľu na podujatí v Holandsku nastala rovnaká situácia: obhajca triumfu musel predčasne odstúpiť už po 19 kilometroch (celkovo 256 km). Jazdec tímu Omega Pharma-Quick Step si pri páde poranil ľavý bok, lakeť a pravé koleno, ale, našťastie, si nezlomil žiadnu kosť.

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Boonenovo koleno nedostane čas na doliečenie

Boonenovo koleno nedostane čas na doliečenie

Belgický cyklista Tom Boonen pre pád a zranenie kolena nedokončil nedeľňajšie preteky Gent - Wevelgem a nemohol Petrovi Saganovi znepríjemniť cestu za víťazstvom, ale už tento týždeň sa chce zúčastniť na podujatí Tri dni De Panne v západnom Flámsku. Berie ho ako prípravu na Okolo Flámska a Paríž - Roubaix. Na oboch pretekoch bude obhajovať vlaňajšie víťazstvá.
Sagan je stále druhý vo svetovom rebríčku, vedie Boonen

Sagan je stále druhý vo svetovom rebríčku, vedie Boonen

Slovenský cyklista Peter Sagan je aj v najnovšom vydaní svetového rebríčka WorldTour na 2. mieste. Nič na tom nezmenila ani jeho neúčasť na pretekoch Valónsky šíp v Belgicku. Žiaden slovenský cyklista doteraz nebol v rankingu Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) tak vysoko.
Sagan skončil tretí na AGR a je druhý v rebríčku UCI

Sagan skončil tretí na AGR a je druhý v rebríčku UCI

Slovenský cyklista Peter Sagan dosiahol ďalší výborný výsledok, na nedeľňajších pretekoch série WorldTour Amstel Gold Race finišoval na 3. mieste. Dvadsaťdvaročný Žilinčan si do svetového rebríčka pripísal ďalších 50 bodov. Sagan predviedol v náročných pretekoch medzi Maastrichtom a Valkenburgom, ktoré merali 260,4 km, skvelý výkon.
keyboard_arrow_up