Peter Velits po dvoch etapách v Baskicku tretí

Slovenský cyklista Peter Velits sa dostal medzi najlepších aj v 2. etape pretekov WorldTour Okolo Baskicka a v celkovom poradí mu patrí 3. priečka. Jazdec tímu Omega Pharma-Quick Step finišoval v utorok na trati medzi Elgoibarom a Vitoriou (170,2 km) na 10. pozícii. Šprint celého pelotónu vyhral Juhoafričan Daryl Impey z tímu Orica GreenEdge pred Talianom Francescom Gavazzim a Španielom Ángelom Viciosom. V celkovom poradí vedie Gavazzi pred Viciosom a Petrom Velitsom.

Druhý slovenský zástupca Juraj Sagan mal asi 15 km pred cieľom defekt a pelotón sa mu vzdialil. Jeho umiestnenie zatiaľ nie je známe. Utorková etapa bola jedna z ľahších na Okolo Baskicka. Mierne stúpania striedali roviny a očakával sa hromadný špurt. Dlhé kilometre bol v úniku Amets Txurruka, jeho snaha sa však skončila pár kilometrov pred cieľovým mestom. V závere to skúšalo individuálne niekoľko jazdcov, ale rozhodoval až hromadný finiš.

Výsledky - Okolo Baskicka:

2. etapa (Elgoibar - Vitoria /Gasteiz/, 170 km): 1. Daryl Impey (JAR) Orica-GreenEdge 4:23:32 h, 2. Francesco Gavazzi (Tal.) Astana, 3. Ángel Vicioso (Šp.) Kaťuša, 4. Daniele Ratto (Tal.) Cannondale, 5. Dennis Vanendert (Belg.) Lotto Belisol, 6. Michel Kreder (Hol.) Garmin-Sharp,... 10. Peter Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step - všetci čas ako víťaz

Poradie po 2. etape: 1. Francesco Gavazzi (Tal.) Astana 8:30:04 h, 2. Ángel Vicioso (Šp.) Kaťuša, 3. Peter Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step, 4. Jakob Fuglsang (Dán.) Astana, 5. Nairo Alexander Quintana Rojas (Kol.) Movistar, 6. Sergio Luis Henao Montoya (Kol.) Sky - všetci rovnaký čas

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Novohrad. Človek očakáva rovinu a dostane kopce. Hoci som išiel do tohto regiónu so všakovakými očakávaniami, napokon bolo všetko akosi inak. Veď posúďte sami.
Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Ako je to na Slovensku s turistickým značením? Prečo je zákon o turistických trasách dôležitý a aké zmeny má priniesť?
Okolo slovenských regiónov: Myjavsko - jarná klasika ako vyšitá

Okolo slovenských regiónov: Myjavsko - jarná klasika ako vyšitá

Previezť sa krajinou ovocných sadov, kopcov a osamelých domcov? Navštívte okolie Myjavy. Ak by som mal z celého Slovenska vybrať jeden región ako stvorený pre jarnú klasiku, voľba by bola jasná.
keyboard_arrow_up