Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

MTBIKER magazín - Všetky články a videá

P. Sagan medzi favoritmi Okolo Lombardie

P. Sagan medzi favoritmi Okolo Lombardie

Slovenský cyklista Peter Sagan môže v nedeľu zaútočiť na prvé miesto svetového rebríčka UCI. Na pretekoch Okolo Lombardie bude patriť medzi favoritov. Tradičné podujatie, ktoré sa 6. októbra uskutoční už 107. raz, odštartujú v Bergame, cieľ bude po 242 km v Lecce. Pre mnohých cyklistov bude lombardské podujatie možnosťou napraviť si chuť po svetovom šampionáte vo Florencii. Organizátori z RCS Sport sa rozhodli zmeniť tradičný sobotňajší termín na nedeľňajší, aby zvýšili televíznu sledovanosť.
Poprední jazdci zavítajú na budúci rok aj na Slovensko

Poprední jazdci zavítajú na budúci rok aj na Slovensko

Poprední svetoví cyklisti na budúci rok prvýkrát zavítajú aj na Slovensko. Po slovenských cestách sa pôjde jedna z etáp pretekov Okolo Poľska, ktoré sú súčasťou elitného kalendára World Tour. Na podujatí štartujú všetky elitné tímy. Okolo Poľska by sa podľa čerstvo zverejneného kalendára WorldTour mali uskutočniť od 3. do 9. augusta. Pre mnohých cyklistov budú generálkou na Vueltu a Espaňa (23. augusta - 14. septembra). Detaily slovenskej časti pretekov ešte organizátori dolaďujú.
Blízke stretnutie s vlakom

Blízke stretnutie s vlakom

Tesnotka, no tentokrát našťastie so šťastným koncom
Devinci shortcut

Devinci shortcut

Zopár ďalších trialových kúskov na cestnom bicykli
Tip na cyklovýlet - V samotnom srdci Európy

Tip na cyklovýlet - V samotnom srdci Európy

Jeden deň, dve kolesá, dva vysielače, tri banské mestá a 240 slnečných kilometrov. "Dnes je pekný deň, niekam vybehnem slnko páli, skúsim bicykel" Hexáci to teda vystihli.
Segments Trailer

Segments Trailer

Trailer k ďalšiemu z pripravovaných freeride filmov, ktorý vyzerá naozaj zaujímavo a určite by nemal újsť vašej pozornosti
Red Bull Rampage 2013 USA - Trailer

Red Bull Rampage 2013 USA - Trailer

Už len pár dní ostáva do štartu najprestížnejšej freerideovej akcie v histórii...
Fat bike 4x4

Fat bike 4x4

Nie je tomu tak dávno čo sa na našom fóre a FB profile objavila fotka tejto „tučnej“ štvorkolky. Video vám ju predstaví bližšie a zodpovie niektoré otázky
Slováci bodovali na pretekoch v Číne PR článok

Slováci bodovali na pretekoch v Číne

Slovenská reprezentácia MTB sa zúčastnila 21.09. a 22.09.2013 pretekov SP C1 v Guiyangu v Číne, v zložení muži elite: Michal Lami,Bebčák Jozef a za ženy štartovala Zuzana Vojtašová.
Janíčková suverénnou víťazkou Svetového pohára

Janíčková suverénnou víťazkou Svetového pohára

Slovenská reprezentantka Tatiana Janíčková sa stala suverénnou víťazkou Svetového pohára v cyklotriale. Úradujúca majsterka sveta triumfovala v každom z piatich kôl seriálu SP a do budúcej sezóny pôjde ako svetová jednotka rebríčka UCI. Aj druhé miesto v celkovom poradí patrí Slovenke - Kristíne Sýkorovej. Erika Hlavatá skončila celkovo dvanásta.
Slováci majú za sebou najúspešnejší šampionát

Slováci majú za sebou najúspešnejší šampionát

Prezident Slovenského zväzu cyklistiky (SZC) Peter Privara dúfal v medailu z elitných pretekov mužov, z majstrovstiev sveta vo Florencii však napriek tomu odchádza spokojný.
Majstrom sveta Rui Costa, Peter Sagan šiesty

Majstrom sveta Rui Costa, Peter Sagan šiesty

Majstrom sveta v cyklistike v pretekoch elite mužov sa na šampionáte v talianskej Florencii v nedeľu stal Portugalčan Rui Costa, Peter Sagan skončil šiesty. Costa na nesmierne náročnej 272,26 km dlhej trati z Luccy do Florencie zvíťazil v čase 7:25:44 h, v záverečnom súboji zdolal Španiela Joaquima Rodrígueza. Tretí skončil so odstupom 15 sekúnd ďalší Španiel Alejandro Valverde, ktorý obhájil bronzovú medailu z vlaňajších MS v Holandsku. Až štvrté miesto zostalo pre domáceho favorita Vincenza Nibaliho.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up