BSK:Na cyklotrasy je z EÚ vyčlenených 2,5 mil.€, žiadosť treba predložiť do 19. júla

BSK:Na cyklotrasy je z EÚ vyčlenených 2,5 mil.€, žiadosť treba predložiť do 19. júla

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR v rámci Operačného programu Bratislavský kraj vyhlásilo poslednú výzvu na budovanie cyklotrás, turistických trás a náučných chodníkov. Vyčlenených je na to takmer 2,5 milióna €. Žiadosť o nenávratný finančný príspevok musia záujemcovia doručiť na Úrad Bratislavského kraja najneskôr do 19. júla 2013.

„Cykloturistika aj budovanie cyklotrás patria medzi priority Bratislavskej župy. Záleží nám na tom, aby boli vybudované kvalitné cyklotrasy, pretože sú dôležité aj pre rozvoj cestovného ruchu,“ povedal predseda BSK Pavol Frešo.

Bratislavská župa zabezpečuje v tomto procese konzultácie, prijímanie žiadostí a ich hodnotenie. Úspešným žiadateľom následne pomáha s implementáciou projektov a vykonáva kontrolu pri prefinancovaní. Napriek veľkému záujmu obcí v BSK o rozvoj tejto formy cestovného ruchu, najväčšou prekážkou pri tvorbe projektov sú komplikované vlastnícke vzťahy. Tie musia byť v čase predloženia projektu vysporiadané, čo sa však žiadateľom často nedarí dosiahnuť.

Počas programového obdobia 2007-2013 boli z Operačného programu Bratislavský kraj doposiaľ podporené len tri projekty na budovanie cyklotrás. Úspešne zrealizovaný je v súčasnosti iba úsek novej cyklotrasy Bernolákovo – Ivanka pri Dunaji (dĺžka 3,1 km). Ďalšie dva schválené projekty začnú s realizáciou v júny 2013, ide o cyklotrasu Bernolákovo – Nová Dedinka (4,4 km) a cyklotrasu v obci Kalinkovo v dĺžke 1,5 km.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Šesť bratislavských trailov aj pre začiatočníkov

Šesť bratislavských trailov aj pre začiatočníkov

Bratislavský lesopark, to nie je len Slalomka, TBK3, Baník či Rohatka. Na svoje si tu prídu aj začiatočníci.
Malokarpatský expres – turistickým autobusom a s bicyklami do Malých Karpát PR článok

Malokarpatský expres – turistickým autobusom a s bicyklami do Malých Karpát

Kombinácia autobusu a bicykla nejde až tak dokopy, no v prípade turistického autobusu Malokarpatský expres je tomu inak. Ponúka o dôvod viac spoznať krásy Malých Karpát na dvoch kolesách.
Rozhovor: Útrapy Bratislavského cyklistu

Rozhovor: Útrapy Bratislavského cyklistu

S prichádzajúcim školským rokom sa nám po prázdninách na cestách doprava pekne zahustila, a tak pre mnohých z nás, čo nechcú pol dňa presedieť v zápche je logické, že radšej siahneme po bicykli alebo verejných dopravných prostriedkoch.
keyboard_arrow_up