FOX novinky 2006.

Červo Vás informoval v upútavke o novinkách, ktoré predstavila spoločnosť Fox Racing už pre modelový rok 2006. V článku sa teda o nich dozviete niečo viac.

ProPedal
Pre rok 2006 Fox prepisuje pravidlá svojej kompresnej technológie na všetkých tlmičoch so systémom ProPedal. Počas predchádzajúcich 30tich rokov Fox posúval hranice tradičného tlmenia kompresie. Tento rok sa systém ProPedal posunul ďalej do budúcnosti s úplne novou stratégiou tlmenia, čím dal na trh tú najlepšiu a najjednoduchšie použiteľnú platformu aká kedy bola dostupná. Pre rok 2006 poskytuje ProPedal technológia pohlcovanie nárazov akú ste chceli a zároveň poskytuje tlmenie kompresie pri nízkych rýchlostiach, pri ktorých je pedálovanie ešte efektívnejšie. Systém ProPedal stabilizuje bike proti hojdaniu sa bez vplyvu na tlmenie pri stredných a vysokých rýchlostiach. Navyše, výkon systému ProPedal sa pri pohlcovaní náhlych nárazov posúva na úplne novú úroveň, pričom je možné zvoliť ešte vyšší prah odtrhnutia pre zvýšenie efektivity jazdy.

DHX AIR 5.0
DHX AIR 5.0 nie je len ďalší vzduchový tlmič. Je špecificky vytvorený aby perfektne spojil tie najlepšie vlastnosti DHX tlmiča a ľahkej vzduchovej pružiny. Nový tlmič DHX Air poskytuje charakteristiku jazdy veľmi podobnú vinutej pružine. Tok oleja je špecificky smerovaný tak, aby zabezpečil perfektnú kontrolu jazdy a optimálne tlmenie malých nárazov. Šasi neposkytuje len nízku váhu, ale prináša aj výhodu servisovateľnosti vzduchovej časti koncovým užívateľom. Ako jeho brat s vinutou pružinou, DHX Air 5.0 sa vyznačuje použitou technológiou Boost Valve, vonkajším nastavením odporu ku koncu zdvihu, 15polohovým nastavením systému ProPedal, vonkajším nastavením spätného odskoku v závislosti na rýchlosti a možnosťou super jemného donastavenia prostredníctvom tlaku vzduchu vo vzduchovej komore, čím sa zvyšuje alebo znižuje rozsah tlmenia zdvihu. Super ľahký, neuveriteľne nastavovateľný a pripravený zvládnuť veľké nárazy – to je nový DHX Air 5.0 tlmič, pripravený zvládnuť čokoľvek.

DHX Air 5.0 - špecifikácia a vlastnosti
Váha 450g
Dĺžky 7.5 x 2.0, 7.875 x 2.0, 7.875 x 2.25, 8.5 x 2.5, 8.75 x 2.5, 9.5 x 3.0
Možnosti nastavenia a vlasnosti Zosilňujúci ventil (Boost Valve), polohovo citlivý
Nastavenie tlaku vzduchu
Nastaviteľný systém ProPedal
Nastaviteľný odpor ku koncu zdvihu
Nastaviteľné ladenie rozsahu cez ventilok
Nastavenie odskoku
Pružina vzduchová

Float X TrailTune
Fox skombinoval tie najlepšie vlastnosti FLOAT vidlíc s jedinečným a patentovaným systémom Terralogic a vytvoril jedinečnú trailovú vidlicu. Terralogic je jedinou platformou na svete ktorá umožňuje pri jedinom náraze otvoriť systém pruženia a zabezpečiť plne aktívny výkon tak dlho ako sa zdržíte na nerovnom povrchu. FLOAT 130X TT Terralogic tlmič je špecificky vyladený na trailové prostredie aby zabezpečil to pravé množstvo kompresie pri nízkych rýchlostiach pre odfiltrovanie pohupovania vytvárané pri pedálovaní jazdcom bez potreby diaľkového ovládania, použitia páčok a káblov. A nadôvažok k tomu je možné doladiť bod odtrhnutia zo zamknutého stavu a zlepšiť tým jazdu. Je to zmes pohodlia charakterického pre traily, ľahkej váhy a efektivity. Vidlica má integrované vodítka na bovdeny pre kotúčové brzdy.

Float 130X TT - špecifikácia a vlastnosti
Váha 1,74kg
Zdvih 130mm
Možnosti nastavenia Trail Tune
Tlak vzduchovej pružiny
Nastavenie odskoku
Nastavenie bodu aktivácie zo zamknutého stavu



36 VAN
Už ste unavení z pedálovania na kopec s ťažkými freerideovými vidlicami? Túžite po nejakom bare pri Vašich jazdách na obľúbených trasách? Už nemusíte hľadať – je tu vidlica 36 VAN. Nová vidlica sa pýši 36mm vnútornými nohami, našim vlastným polohovo citlivým tlmičom, 160mm zdvihom a super pohodlnou vinutou pružinou – 36 VAN je pripravená na seriózne týranie. Dúfame, že jej výzor Vás neoklame, 36VAN s 2.5kg Vám umožní lietať hore aj dole kopcom.

36 VAN RC2 36 VAN R
Váha 2,47kg 2,47kg
Zdvih 160mm 160mm
Možnosti nastavenia

predpätie vinutej pružiny predpätie vinutej pružiny
nastavenie odskoku
nastavenie kompresie pri nízkej rýchlosti
nastavenie kompresie pre vysokej rýchlosti
nastavenie pozične citlivého tlmiča

predpätie vinutej pružiny predpätie vinutej pružiny
nastavenie odskoku
nastavenie pozične citlivého tlmiča
Voľby spodné nohy
(len pre kotúčovky, 20mm os)
spodné nohy
(len pre kotúčovky, 20mm os)
Pružina vinutá vinutá

Fotogaléria FOX 2006
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Emily Batty a nová vidlica Fox 32 Step-Cast PR článok

Emily Batty a nová vidlica Fox 32 Step-Cast

Väčšina žien neskrýva radosť, keď dostane nové šperky alebo šaty. No kanadská bikerka Emily Batty, má ďaleko väčšiu radosť z úplne iného šperku – novej ultralight vidlice Fox 32 Step-Cast, pre ktorú si prišla priamo do centrály Foxu. A má celkom dobrý dôvod, kedže jej už tak poriadne vyladený bike, zase o čosi schudol. Viac info o tejto novinke na stránkach ridefox.com.
Nová vidlica aj tlmič 2016 - FOX 34 PR článok

Nová vidlica aj tlmič 2016 - FOX 34

Odpružená vidlica FOX Float 34 dostala úplne novú podobu vonkajšku aj vnútrajšku. Vidlica si jasne požičiava dizajn od 36-tky vrátane korunky, podpery a dokonca aj stĺpik vidlice bol prepracovaný. V sumáre váži Float 34 (pre 29", 140mm) 1769g, na váhe tak zhodila vidlica až 297 g a Float 34 (pre 27,5", 160mm) 1746g, čo je o 219 g menej ako predchodca. Viac podrobností v krátkom videu a článku Nová vidlica FOX Float 34 a tlmič FOX Float DPS pre rok 2016.
FOX Air 40

FOX Air 40

Pružiny sú mimo, prichádza doba vzduchová. Nová DH zbraň od Foxu vyzerá rozhodne veľmi zaujímavo. Aaron Gwin, Greg Minnaar a Gee Atherton hovoria áno a čo vy?
keyboard_arrow_up