Slovenský cyklista z tímu Cannondale Peter Sagan sa stal víťazom pondelňajšej tretej etapy na pretekoch Okolo Švajčiarska. Dvadsaťtriročný rodák zo Žiliny dosiahol jedenáste víťazstvo v roku 2013 a do rebríčka UCI si pripísal šesť bodov.

P. Sagan sa presadil v špurte štvorčlennej skupinky v 203,3 km dlhej etape z Miontreaux do Meiringenu, keď dosiahol čas 4:46:27 h. Druhú priečku obsadil Portugalčan Rui Costa a tretí skončil Čech Roman Kreuziger, obaja v rovnakom čase ako víťaz. Druhý slovenský zástupca na tomto podujatí Peter Velits obsadil solídnu 24. priečku, za svojím krajanom zaostal o 1:47 min.

Na čelo celkového poradia sa dostal v pondelňajšej etape štvrtý domáci cyklista Mathias Frank, ktorý má pred druhým Kreuzigerom náskok 23 sekúnd, tretí post v celkovom hodnotení patrí Ruiovi Costovi zaostávajúcemu o ďalších 12 sekúnd.

V utorok je na programe štvrtá etapa, povedie z Innertkirchenu do Buochsu (161 km).

Výsledky - Okolo Švajčiarska - 3. etapa (Montreaux - Meiringen, 203,3 km):

1. Peter Sagan (SR) Cannondale 4:46:27 h, 2. Rui Costa (Portug.) Caisse d"Epargne, 3. Roman Kreuziger (ČR) Saxo-Tinkoff, 4. Mathias Frank (Švaj.) BMC - všetci rovnaký čas ako víťaz, 5. Bauke Mollema (Hol.) Blanco +39 s, 6. Giovanni Visconti (Tal.) Movistar +46, ... 24. Peter Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step +1:47 min
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up