Cyklisti na pomoc chorým deťom vyzbierali vyše 7-tisíc eur

Cyklisti na pomoc chorým deťom vyzbierali vyše 7-tisíc eur

Vďaka charitatívnemu projektu Na bicykli deťom môžu malí onkologickí pacienti a ich rodičia absolvovať regeneračné pobyty. Prvých 25 detí sa vrátilo z Tatranskej Lomnice, ďalší pobyt je naplánovaný na október.

„Akcia v sebe skĺbila dve dôležité veci, ktoré sú pre nás prioritou. Tou prvou je propagácia pohybu nielen na bicykli, kedy hlavne mladým ľuďom dávame príklad, aby opustili svoje počítače, svoje izby, svoje obľúbené miesta v reštauráciách a baroch a vyšli si za aktívnym pohybom. Tou druhou je hlboký ľudský rozmer, keďže výťažok z tejto akcie ide na onkologicky choré deti,“ povedal bratislavský župan Pavol Frešo.


Tohtoročná cyklotúra odštartovala v Zlíne. Cyklisti pokračovali do Kunovíc, Drietomej a absolvovali výstup na Kremenec. Prešli Stakčín, Košice a Prešov, odkiaľ sa presunuli do Vysokých Tatier. Pokračovali do Terchovej a Trenčína a počas deviatich etáp cyklisti prekonali 940 kilometrov a prešli cez 224 miest a obcí. „Tento rok sa pridalo veľa obcí, čo nás milo prekvapilo. Niektoré sa zapojili dobrovoľne samy. Je vidno, že ľudia na Slovensku chcú pomáhať,“ povedal Miroslav Bílik, predseda OZ Deťom pre život, ktoré je hlavným organizátorom podujatia. Od 6. júna, kedy cyklojazda odštartovala, sa v pelotóne vystriedalo 400 cyklistov. Do Bratislavy sa včera podvečer vrátili šesťdesiati. Medzi cyklistami boli aj bratia Hochschornerovci, Ivan Tuli Vojtek, dráhový cyklista Jozef Žabka či tanečník Jaro Bekr.


Na bicykli deťom je charitatívny projekt, ktorého cieľom je ukázať ľuďom, že bojovať s rakovinou sa oplatí. Prostredníctvom cyklotúry sa môže verejnosť symbolicky zapojiť do boja proti predsudkom, že rakovina je smrteľná choroba. Medzinárodná cyklotúra sa každoročne koná z iniciatívy OZ Deťom pre život. Cieľom organizácie je pomôcť deťom a ich rodičom prekonať fyzické a psychické následky rôznych onkologických ochorení.
Viac informácií aj na web stránke http://www.nabicyklidetom.sk.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Made in Slovakia - bike pre sestru

Made in Slovakia - bike pre sestru

Postaviť bike? Super nápad! Odkedy som si dal do hlavy túto myšlienku, nemohol som sa jej zbaviť.
Reportáž: Ako odštartoval 11. ročník Detskej tour Petra Sagana?

Reportáž: Ako odštartoval 11. ročník Detskej tour Petra Sagana?

Za krásneho počasia bikeri tejto tour prvýkrát okúsili nástrahy trate v Trenčíne. Trate v krásnom parku Brezina v blízkosti Trenčianskeho hradu mladých cyklistov poriadne preverili.
Kráľ bicyklových rámov – karbón je super, ale… (2. časť)

Kráľ bicyklových rámov – karbón je super, ale… (2. časť)

Aj za takou jednoduchou vecou, akou je bicyklový rám, je mnoho technológií a procesov, ktoré musí absolvovať ešte predtým, než naň nasadnete a vyrazíte za dobrodružstvom.
keyboard_arrow_up