Svetový pohár MTB XCO vo Val di Sole

Slovenskí pretekári týždeň pred Majstrovstvami Európy potvrdili rastúcu formu a na pretekoch Svetového pohára v talianskom Val di Sole dosiahli cenné výsledky.

Prvý štart na významnom zahraničnom podujatí v tohtoročnej sezóne nevyšiel jedinej našej zástupkyni v ženských kategóriách, Michaele Malárikovej. V konkurencii 44 pretekárok obsadila celkové 39. miesto.


V kategórii muži U23 sme mali dvoch reprezentantov. František Lami a Jozef Bebčák, obaja čerství maturanti, zaznamenali svoje doterajšie maximum v pretekoch Svetového pohára v tejto kategórii. František so štartovným číslom 37 začal výborne, keď po uvádzacom kole figuroval v priebežnom poradí na 10. mieste. V prvom kole výrazne stratil, prepadol sa až na 47. miesto. V dalších kolách dokázal znovu zrýchliť a v cieli to bolo výsledné 31. miesto z 94 štartujúcich. Jozef so štartovným číslom 85 cieľom úvodného kolo prechádzal až na 86. mieste. V priebehu pretekov sa výrazne posúval dopredu v poli pretekárov a v cieli bol klasifikovaný na 35. mieste. Horúce počasie a náročný technický okruh spôsobili, že až 40 pretekárov malo mínus aspoň jedno kolo na základe pravidla 80% a preteky nedokončilo.


V kategórii muži Elite nás reprezentovali dvaja pretekári: Michal Lami a Martin Haring. Michal potvrdil neustále sa zlepšujúcu formu. V úvodnom kole síce pre pád súperov pred ním musel zastať a stratil na pretekárov v čele pretekov. Z 50. miesta každým kolom zlepšoval svoju pozíciu a preteky dokončil na výbornom 26. mieste a pripísal si 54 bodov do rebríčka UCI.
Menej sa darilo Martinovi. Preteky dokončil na celkovom 84. mieste zo 109 pretekárov.

Slovenskí pretekári, s výnimkou Michaeli Malárikovej, ostávajú na sústredení vo Val di Sole, odkiaľ sa vo štvrtok presúvajú do Bernu na Majstrovstvá Európy.

Výsledkové listiny nájdete na: http://62.50.72.82/uciroot/wcmtb/2013/XC_Events.aspx?id=44661&language=eng
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Nové Město na Moravě 2023 - súboj generácií, farby a blato

Nové Město na Moravě 2023 - súboj generácií, farby a blato

Nové trasy, nové bicykle, vybavenie, farby všade naokolo, ale tiež dážď, mokré korene a blato. Predovšetkým ale skvelé výkony a atmosféra. To všetko a tiež mnoho ďalšieho priniesli prvé preteky svetového pohára horských bicyklov.
Svetový pohár v Andorre – čo ma zaujalo?

Svetový pohár v Andorre – čo ma zaujalo?

Alchýmia s plášťami. bicykle, novinky alebo zaujímavé príbehy v rámci cross-country scény. Náročné podmienky vo vysokohorskej Andorre ich priniesli dostatok...
Svetový pohár Nové Město na Moravě - zábava pre divákov

Svetový pohár Nové Město na Moravě - zábava pre divákov

Zažiť vynikajúce výkony na vlastné oči a ešte sa aj dobre zabaviť. Aj o tom môže byť svetový pohár u susedov.
keyboard_arrow_up