Majstrovstvá Slovenska MTB XCE, XCO 2013

Cez víkend sa konali na Jahodnej pri Košiciach majstrovstvá Slovenska v disciplínach šprint a cross coutry. Na podujatí sa zúčastnili najlepší slovenskí pretekári a pretekári z Ukrajiny a Českej rep. Za ideálneho počasia na technicky náročnej trati sa pretekalo o tituly majstra Slovenska.


Organizačne veľmi vydarená akcia, sa zaobišla bez zranení pretekárov. Slovenskí reprezentanti potvrdili svoju výkonnosť a diváci sa mali načo pozerať. V divácky zaujímavej disciplíne šprint sme sa dočkali aj prekvapení, keď v hlavnej kat.elite nedominovali obidvaja bratia Lamiovci, ale iba jeden z nich - František Lami, ktorý získal titul majstra Slovenska pred Ondrejom Glajzom a Martinom Škopekom. V kat. žien dominovala Andrea Juhásová pred Michaelou Malárikovou a Michaelou Rabatinovou.


V nedeľňajších pretekoch cross country MTB XCO dominoval v kat.elite a U23 náš najlepší pretekár Michal Lami ale iba s nepatrným náskokom pred Martinom Haringom a s väčším odstupom došiel ako tretí František Lami. V kat.elite žien vyhrala Maláriková Michaela pred sestrami Juhasovými. V kat. juniorov získal titul Šimon Vozár.

Organizátor pripravil veľmi zaujímavú trať s náročnými technickými úsekmi, ktoré potrápili pretekárov a boli zaujímavým spestrením pre divákov. Organizátorovi patrí veľké poďakovanie za kvalitné zorganizované majstrovstvá Slovenska v MTB. Organizátor myslel aj na ostatné kat. ,ktoré nie sú oficiálne zaradené do majstrovstiev Slovenska a pripravil pre nich dresy a medaile majstrov Slovenska ,čo sa v záverečnom ceremoniály ukázalo veľmi pekne. kompletné výsledky môžete nájsť na stránke http://www.cyklistikaszc.sk fotogalériu nájdete na stránke http://www.facebook.com/msrxc
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: MTB Singletrack maratón Košice - najkrajšie single v sezóne

Reportáž: MTB Singletrack maratón Košice - najkrajšie single v sezóne

Tohto roku sa konal výročný 20. ročník MTB Singletrack maratónu v Košiciach. Priblížim vám, ako som vnímal svoju druhú účasť na tomto najtrailovejšom maratóne sezóny až do posledných síl.
Reportáž: MSR v e-MTB XCO 2023 - prvýkrát s motorom

Reportáž: MSR v e-MTB XCO 2023 - prvýkrát s motorom

Uplynulú sobotu sa uskutočnili historicky prvé majstrovstvá republiky na elektrickom bicykli. Pretekalo sa v disciplíne cross country na e-bikoch. Poďte si prečítať, ako to na takýchto pretekoch vyzerá.
Nové Město na Moravě 2023 - súboj generácií, farby a blato

Nové Město na Moravě 2023 - súboj generácií, farby a blato

Nové trasy, nové bicykle, vybavenie, farby všade naokolo, ale tiež dážď, mokré korene a blato. Predovšetkým ale skvelé výkony a atmosféra. To všetko a tiež mnoho ďalšieho priniesli prvé preteky svetového pohára horských bicyklov.
keyboard_arrow_up