Prvý diel seriálu bicyklom po Slovensku exkluzívne na MTBiker.sk!


Ako k tomu vlastne došlo? Prvotnou hnacou silou bola túžba po bajku, po poriadnom bajku, aby som bol presný. Lenže ako to určite všetci dobre poznáte, nik Vám nedá nič zadarmo a svoj sen či túžbu musíte zabaliť do niečoho, čo osloví aj tú druhú stranu. Mal som to šťastie, že chalani s Rock Machine sú naklonení novým veciam, dali sme si jedno stretko a potom to už išlo vlastne všetko veľmi rýchlo. Podmienkou je výroba desiatich častí relácie o bicyklovaní a cyklotrasách. V pohodéééé, poviete si. Urobil som to isté. Stiahol som k sebe ešte jedného kamaráta a doslova o pár hodín stojí pred našim kanclom dodávka s prvým bikom. Ten druhý doveziem o týždeň, hovorí chlapík v tričku RM a odchádza. Super! A tak čakám na svoj vytúžený bajk, ladím k nemu prilbu, dres, košík až zrazu zazvonil telefón. Prosím. Nazdar Majo, mám takú otázku, či by ti nevadilo, že budeš mať bajk z kolekcie 2014. Ty vole, to si chlap robí srandu alebo čo, pýtam sa v duchu. Jasne že nie! Lebo bude mať inú farbu. No a? Ok, tak ho doveziem. Zrazu tu bol! Explosion, veľkosť 21,5 a kolesá 27,5 palca. V podstate pre mňa všetko nové, aj značka, aj veľkosť konečne sedí, ani karbón som ešte nemal a o kolesách 650B som len málo čítal.

Tak. A teraz je rad na nás. Potíme sa ako divé svine. V ruksaku mám nabalenú kameru, ďalšiu kameru, foťáčik a nejaké oblečko. Furt lepšie ako Petrík. Ten sa podujal na nosenie statívu a tak mu trčí z batoha niekoľko kovových rúr, váľajúcich sa raz na jednu a raz na druhú stranu. Ale to by stále bolo v pohode, len to filmovanie. Ruksak daj za tú skalu aby ho nebolo vidieť! Dobre. Potom stlačíte magické červené tlačítko, bežíte preč, sadnete na bike, prejdete okolo, zastavíte a bežíte vypnúť kameru. Stále dookola. Kde niečo je tam sa stojí. Vyberáte veci z batoha a potom ich za minútu zas pcháte späť. Značnú časť trate prejdete dva krát, meranie kilometrov je len orientačné, čas neuveriteľne beží a síl ubúda. Ale šak to sme chceli a hoci lepšie by to bolo bez tých ruksakov, aj tak nás to baví.

Ako prvú sme si vybrali trasu v okolí Ružomberka. To viete, ak by nám šlo do plačku, maminka je bližšie " title=". Stúpame na mestský cintorín a tam sa rozbieha naplno baliaca a rozbalovacia párty na najbližších osem hodín. Stúpame na kalváriu a potom lesom ďalej, ale šak čo vám budem písať, pozrite si prvú časť našej relácie.

V skratke pridám pár postrehov.
- pamätajte si, že ste stále na Slovensku! To, že Vlkolínec je 20 rokov zaradený do zoznamu UNESCO nemusí nič znamenať. A ani neznamená. Ba! Ak idete z blbej strany, musíte zaplatiť vstupné. Nečakajte miesto, kde by ste si mohli kúpiť aspoň predraženú horálku. Nič. Je tu len jeden akože bufet, kde síce uvaria klobásu, ale na cestu si neodnesiete nič balené.
- Jazierce 12 kilometrov. To je prvá a posledná tabuľa na ceste k nim. Potom už nemáte páru o tom, koľko ešte ostáva, čo vidíte okolo, čo rastie okolo, čo žije okolo... No nič proste, len zelené Céčka.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Majo3xIII 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

Video: MTBIKER na trailoch - Bojnicko - Dubnické cyklotrasy

Video: MTBIKER na trailoch - Bojnicko - Dubnické cyklotrasy

Bojnice su známe predovšetkým ich histórou a zámkom. Vedeli ste, že sa neďaleko nachádza aj parádne trailcentrum, ktoré je vhodné takmer pre všetkých?
Tip na výlet: Humenská cyklotrasa – prežite deň na Hornom Zemplíne

Tip na výlet: Humenská cyklotrasa – prežite deň na Hornom Zemplíne

Horný Zemplín ponúka nespočetné množstvo cyklotrás, ktoré sa oplatí v tomto regióne navštíviť. Ako to viem? Pochádzam odtiaľto a v súčasnosti tu aj bývam.
Tip na výlet: Gravelom okolo Poľany

Tip na výlet: Gravelom okolo Poľany

Celý deň (doslova) v jednej z najkrajších lesnatých oblastí Slovenska, väčšinou po vyznačených cyklotrasách a zvyšok po cestách bez veľkej premávky? Áno, dá sa.
keyboard_arrow_up