Michal Lami víťazom pretekov kategórie UCI C2 v Chorvátsku

Slovenský reprezentant Michal Lami sa stal v nedeľu víťazom pretekov XCO Halicanum Trophy kategórie UCI C2 v chorvátskom Sv. Martin na Muri a pripísal si ďalších 30 bodov do rebríčka UCI.

37 pretekárov z 10 krajín v spoločnej kategórii Muži Elite a U23 odštartovalo o 13. hodine. Čakalo ich 6 náročných okruhov s dĺžkou 4 800 m. Napriek tomu, že trať viedla prevažne po lesných singloch, pretekárov „ničil“ prach a neznesiteľná horúčava, Teplota v tieni počas pretekov dosahovala 37 stupňov. Okruh prechádzal v tesnej blízkosti kúpeľného rezortu Toplice Sv. Martin na Muri. Pohľad na návštevníkov kúpeľov užívajúcich si letnú pohodu v bazénoch pretekárov neosviežil...


Michal Lami sa dostal do vedenia v 2. kole a z prvej pozície udával tempo celý zvyšok pretekov. Do 5. kola sa ho držala dvojica maďarských pretekárov Zsolt Juhász a Andras Parti , ale v závere pretekov im došli sily a do cieľa došli so stratou 2, resp. 4 minúty.
Kvalitný výsledok zašiel Martin Haring, ktorý obsadil 7. miesto a pripísal si 6 bodov do rebríčka UCI. Za ním na celkovom 8. mieste, ako prvý pretekár v kategórii U23, preťal cieľovú čiaru Jozef Bebčák a získal 4 body do rankingu UCI. Smolu mal František Lami. V 4. kole, keď jazdil spolu so svojimi kolegami z reprezentácie, dostal defekt. Po behu do depa a výmene kolesa klesol do druhej desiatky a v cieli ho klasifikovali na celkovom 12. mieste, ako 3. v kategórii U23.
Medzi 15 najlepšími pretekármi na slávnostnom vyhodnotení spoločnej kategórie Muži Elite a U23 boli všetci slovenskí reprezentanti. Na pódium pre troch najlepších pretekárov kategórie U23 vystúpili obaja slovenskí zástupcovia.


Optimistické pred budúcoročnou sezónou, kedy začína kvalifikácia na OH 2016 v Brazílii je, že okrem Michala, ktorý sa svojimi výsledkami (10. miesto na ME MTB XCO) zaradil do európskej špičky máme aj ďalších pretekárov, ktorí sú schopní prispieť bodovým ziskom z medzinárodných podujatí do olympijského rankingu krajín. Slovensko tak má šance po dlhšom čase mať svojho reprezentanta na olympiáde v mužskej kategórii popri cestnej aj v horskej cyklistike (naposledy Ľuboš Kondis na OH 2004 v Aténach).

V kategórii Ženy Elite, ktorá odštartovala s odstupom minúty po mužoch sa Michaela Maláriková v konkurencii 8 pretekárok z piatich krajín umiestnila na 5. mieste a Michaela Rabatinová na 6. mieste. Obidve pretekárky získali body do rebríčka UCI.


Na pretekoch sa zúčastnili aj mladí slovenskí pretekári. Staršia žiačka Radka Rabatinová a kadeti Erika Glajzová a Jakub Kurti. Dievčatá pretekali v spoločných kategóriách s chlapcami. Všetci podali v náročných podmienkach dobrý výkon, ale na pódiové umiestnenie to nestačilo.

Výsledky
Fotogaléria
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: Kristína Madarásová - bojovníčka na trati, v ringu aj v živote

Rozhovor: Kristína Madarásová - bojovníčka na trati, v ringu aj v živote

BMX. Väčšina z nás si vybaví detstvo a prvý bicykel. Pritom sa na nich súťaží aj na olympijských hrách. A my na Slovensku máme skutočnú šampiónku práve v tejto disciplíne.
Čo sa udialo v Lechnici v roku 2019

Čo sa udialo v Lechnici v roku 2019

Mladý singletrailový rezort Lechnica mal tento rok sezónu tradične od apríla do októbra s dvomi odstávkami. V tomto roku však bolo pre návštevníkov pripravených niekoľko noviniek.
Slovensko nominovalo na ME v cyklokrose 11 pretekárov, ďalší sa predstavia v kategóriách masters

Slovensko nominovalo na ME v cyklokrose 11 pretekárov, ďalší sa predstavia v kategóriách masters

Už nastávajúci víkend otvorí talianske Silvelle svoje brány najlepším európskym cyklokrosárom.
keyboard_arrow_up