Nové kotúčové brzdy Shimano pre cestných cyklistov

Shimano je dobre známe svojimi vysoko kvalitnými hydraulickými kotúčovými brzdami v horskej cyklistike. Po intenzívnom testovaní dnes s príchodom hydraulických bŕzd a brzdových pák s podporou Di2 Shimano ukazuje ďalšie smerovanie brzdenia v cestnej cyklistike.

Hydraulické kotúčové brzdy BR-R785 si zachovávajú vysoko konzistentný brzdný výkon bez ohľadu na poveternostné podmienky prostredníctvom inovatívneho tepelného hospodárenia. Medzi ďalšie nesporné výhody patrí možnosť naladenia brzdy jazdným podmienkam, terénu a v neposlednom rade tiež hmotnosti jazdca.


Súčasťou sady sú kompletne prepracované brzdové a radiace páky DualControl na úrovni sady Ultegra, ktorých súčasťou je systém elektronického radenia Di2 a integrovaná nádržka s minerálnym olejom – to všetko zabalené do príjemného a výborne ergonomicky spracovaného balenia, ktoré vám poskytne pohodlie a komfort aj počas celodňových etáp. Nové sú tiež 140mm brzdové kotúče vybavené systémom Ice technology, známym zo sád XTR a XT. Touto technológiou sa podarilo znížiť teplotu kotúča pri brzdení až o 50 stupňov. Nové kotúče sú vybavené uchytením Center lock pre jednoduchšiu a rýchlejšiu montáž. Zaujímavosťou je celková hmotnosť hydraulického systému kotúčových bŕzd, tá predstavuje hodnotu 1066g.


Novinky neobišli ani oblasť kolies, zapletené sety WH-RX31 sú vybavené orechom pre 11 – rýchlostné sady a samozrejmosťou je tiež kompatibilita s uchytením Center lock. Širší ráfik (17c) zodpovedá najnovším požiadavkám a štandardom v oblasti plášťov. Hmotnosť setu sa zastavila na 1795g.


Diskové brzdy v cestnej cyklistike sú určite míľovým krokom vpred a poskytujú množstvo výhod akými sú už vyššie spomínaný konštantný výkon ale tiež ovládateľnosť, zníženie resp. odstránenie opotrebovania ráfikov. S príchodom kotúčov sa tiež otvárajú ďalšie možnosti vývoja napríklad v oblasti znižovania hmotnosti ráfikov. Necháme sa prekvapiť aký bude vývoj v tejto oblasti cestnej cyklistiky.
report_problem Našiel si v texte chybu?
mathosh 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Di2 Frankenstein - skúsenosti a postrehy s inštaláciou

Di2 Frankenstein - skúsenosti a postrehy s inštaláciou

Veľa cyklistov to asi pozná. Príde nejaká nová vychytávka a nám sa už v hlave premieta, ako by sadla na náš milovaný stroj a aký by bol život s jednou obličkou...
Predstavenie: Sandále Shimano so zarážkami SPD – tretry kabriolet

Predstavenie: Sandále Shimano so zarážkami SPD – tretry kabriolet

Sandále aj pre nášľapné pedále? Ani značka Shimano nečakala, ako sa tento nápad chytí.
MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
keyboard_arrow_up