V papierovej prilbe do londýnskych ulíc

Prilba vyrobená recykláciou starých novín s nízkymi výrobnými nákladmi. To všetko určené pre použitie v spojení s londýnskymi požičovňami bicyklov.


Tieto helmy sú výsledkom práce dizajnérov Bobbyho Petersena, Toma Gotteliera a Edwarda Thomasa. Sú určené na krátkodobé použitie s možnosťou opätovnej likvidácie pomocou odpadového systému.


Zozbierané noviny sú zmiešané s vodou, do vytvorenej kaše nie sú pridávané žiadne lepidlá prípadne bieliace prostriedky. Ekologicky a potravinársky bezpečná pridaná látka zaisťuje prilbe až 6 hodinovú vodeodolnosť, pridaný pigment odlišuje jednotlivé veľkosti prilieb. Helma aj popruh sú plne recyklovateľné a môžu byť znova drvené a spracované na výrobu nových heliem bez degradácie materiálu. Prilby je možné vyrábať vo veľkom množstve s nízkymi výrobnými nákladmi, zaujímavosťou je výrobná cena, ktorá sa zastavila na hodnote 1 libry.


Aj takýmto spôsobom sa dá bojovať proti neustále rastúcim ekologickým problémom...A čo vy, vyrazili by ste do mesta v tejto papierovej „škrupine“?

Zdroj: http://www.paperpulphelmet.com
report_problem Našiel si v texte chybu?
mathosh 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: Alpina Ravel Reflective – do mesta, na cestu, aj pre gravel

Test: Alpina Ravel Reflective – do mesta, na cestu, aj pre gravel

Donedávna som prilbu určenú na cestu či gravel nevyhľadával, pretože som veril, že moja MTB prilba je dostatočne dobrá vo všetkých smeroch. Zmenil som názor?
Ochrana hlavy aj tela pre každého cyklistu PR článok

Ochrana hlavy aj tela pre každého cyklistu

Pri rýchlej jazde dole kopcom treba extra dbať na správnu ochranu. Bude to klasická prilba či „integrálka“? Chrániče kolien, alebo radšej celé torzo?
Od základu: Ako si vybrať MTB prilbu a aké typy poznáme?

Od základu: Ako si vybrať MTB prilbu a aké typy poznáme?

Prilba zachraňuje životy, o tom niet pochýb. Ako si však vybrať prilbu, aké typy MTB prilieb existujú a na čo sa pri výbere zamerať?
keyboard_arrow_up