Peter Sagan bol skvelý aj v kopcoch, skončil tretí

Slovenský cyklista Peter Sagan predviedol ďalší výborný výkon a v náročnej 2. etape pretekov USA Pro Challenge z Aspenu do Breckenridge (202,9 km) finišoval na 3. mieste. Pelotón prišiel v utorok do cieľa v Breckenridge poriadne potrhaný. Z víťazstva sa tešil Švajčiar Mathias Frank z tímu BMC, ktorý o tri sekundy predstihol Austrálčana Lachlana Davida Mortona. Peter Sagan prišiel do cieľa s odstupom 14 sekúnd spoločne s Američanom Tejayom van Garderenom.

Peter Sagan aj v druhej etape ťažil v Colorade z vysokohorskej prípravy, ktorú absolvoval v minulých dňoch. Na cyklistov v utorok čakali dve náročné stúpania na Independence Pass a Hoosier Pass. Dvadsaťtriročný jazdec tímu Cannondale prišiel o žlté tričko lídra pretekov, v celkovom poradí klesol na 3. miesto. Novým vedúcim mužom celkovej klasifikácie sa stal Austrálčan Lachlan David Morton.

Od úvodu sa vo vysokej nadmorskej výške v Colorade tuho bojovalo. Vpredu sa vytvorila päťčlenná skupina Michael Schär, Luis Lemus, Matt Cooke, Konstantin Sivcov a David Millar. Ich náskok takmer narástol na desať minút, ale rýchlo začal klesať a 70 km pred cieľom už päticu pohltil pelotón. Následne prišli ďalšie útoku z pelotónu, na vrchole Hoosier Pass bol vpredu osamotený Lachan Morton, ktorého v zjazde dotiahli Lawson Craddock a Mathias Frank. V hlavnej skupine bojoval o žltý dres Peter Sagan, ktorý nastúpil a začal znižovať spoločne s Tejayom van Garderenom stratu na vedúce trio. Dvojicu Frank, Morton už však nestihli predstihnúť.

"Druhá etapa bola náročná a od úvodu sa tvrdo bojovalo. Myslel som si, že ma v závere utrhnú, ale nakoniec sa mi išlo celkom dobre. Najskôr odišla skupinka, náskok mala už takmer desať minút, ktorú zjazdoval tím Radioshack a na 125 km ju aj stiahol. A potom sa začalo nastupovať, ušla skupina, z ktorej ešte potom odišli aj tí dvaja jazdci, ktorí dotiahli osamoteného Mortona a pätnásť kilometrov pred cieľom mala trojica náskok necelých dvoch minút. V poslednom kopci som ušiel pelotónu spoločne s Van Garderenom stíhať trojicu a prišiel som napokon tretí," sprostredkoval pre agentúru SITA slová 23-ročného slovenského cyklistu Petra Sagana jeho mediálny manažér Jozef Korbel.

Peter Sagan je lídrom bodovacej súťaže. Jeho brat Juraj prišiel v utorok do cieľa na 62. mieste s odstupom 10:03 min na víťaza a celkovo mu patrí 82. priečka.

Výsledky - cyklistické preteky USA Pro Challenge:

2. etapa (Aspen - Breckenridge, 202,9 km): 1. Mathias Frank (Švaj.) BMC 5:05:19 h, 2. Lachlan David Morton (Aus.) Garmin-Sharp +3 s, 3. Peter Sagan (SR) Cannondale, 4. Tejay van Garderen (USA) BMC obaja +14, 5. Lawson Craddock (USA) Bontrager +21, 6. Thomas Danielson (USA) Garmin-Sharp +32, ... 62. Juraj Sagan (SR) Cannondale +10:03 min

Poradie po 2. etape: 1. Lachlan David Morton (Aus.) Garmin-Sharp 7:31:22 h, 2. Mathias Frank (Švaj.) BMC +2 s, 3. Peter Sagan (SR) Cannondale +11, 4. Tejay van Garderen (USA) BMC +11, 5. Lawson Craddock (USA) Bontrager +18, 6. Thomas Danielson (USA) Garmin-Sharp +29, ... 82. Juraj Sagan (SR) Cannondale +16:41 min

Bodovacia súťaž: 1. Peter Sagan (SR) 25 bodov, 2. Greg van Avermaet (Belg.) 17, 3. Mathias Frank (Švaj.) 15

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up