Janíčková majsterkou sveta, Behro šiesty

Cyklotrialistka Tatiana Janíčková vybojovala pre Slovensko prvú zlatú medailu z tohtoročných majstrovstiev sveta v horskej cyklistike a cyklotriale v juhoafrickom Pietermaritzburgu. Devätnásťročná Slovenka triumfovala v pretekoch ženskej elity a potvrdila pozíciu najväčšej favoritky. Janíčková je rebríčkovou svetovou jednotkou v tejto disciplíne.

V JAR musela o titul bojovať až do poslednej sekcie. Na jednotlivých prekážkach nazbierala v troch kolách osem trestných bodov. Rovnaký počet chýb spravila aj strieborná Španielka Gemma Abantová. V prospech Janíčkovej však hovoril fakt, že mala čistých trinásť z osemnástich sekcií, kým jej súperka len jedenásť. Druhá slovenská zástupkyňa Kristína Sýkorová skončila na štvrtom mieste.

Vo finále juniorov obsadil Martin Behro 6. priečku. Na jednotlivých sekciách nazbieral Behro 45 trestných bodov.

Výsledky - majstrovstvá sveta v horskej cyklistike a cyklotriale v Pietermaritzburgu (JAR):

CYKLOTRIAL

Ženy - finále: 1. Tatiana Janíčková (SR) 8 tr. bodov (13 čistých sekcií), 2. Gemma Abantová (Šp.) 8 (11), 3. Janine Jungfelsová (Aus.) 17, 4. Kristína Sýkorová (SR) 31

Muži - finále: 1. Abel Mustieles (Šp.) 12, 2. Aurélien Fontenoy (Fr.) 28, 3. Benito Ros (Šp.) 30, ... v semifinále 21. Ján Kočiš (SR) 62,5

Juniori - finále: 1. Bernat Seuba (Šp.) 18, 2. Thomas Pechhacker (Rak.) 31, 3. Alex Rudeau (Fr.) 32, ... 6. Martin Behro (SR) 45
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: Kristína Madarásová - bojovníčka na trati, v ringu aj v živote

Rozhovor: Kristína Madarásová - bojovníčka na trati, v ringu aj v živote

BMX. Väčšina z nás si vybaví detstvo a prvý bicykel. Pritom sa na nich súťaží aj na olympijských hrách. A my na Slovensku máme skutočnú šampiónku práve v tejto disciplíne.
Rozhovor: Terézia Ciriaková – všestranná bojovníčka

Rozhovor: Terézia Ciriaková – všestranná bojovníčka

Mladá, talentovaná, ambiciózna, ale aj milá a ochotná. Taká je juniorská majsterka Slovenskej republiky v cestnej cyklistike.
Tip na výlet: Kráľovná Bielych Karpát - Veľká Javorina

Tip na výlet: Kráľovná Bielych Karpát - Veľká Javorina

Stála som už na mnohých kopcoch, no žiadny z nich vo mne nevyvoláva také pocity, ako keď stojím na chrbte Veľkej Javoriny a pozerám sa do šíreho sveta.
keyboard_arrow_up