V juhoafrickom Pietermaritzburgu sa skončili Majstrovstvá sveta 2013 v MTB cross-country

V juhoafrickom Pietermaritzburgu sa skončili Majstrovstvá sveta 2013 v MTB cross-country

Reprezentačné družstvo zložené z pretekárov Michal Lami, František Lami, Jozef Bebčák a tímovej manažérky Jany Lamiovej sa zúčastnilo majstrovstiev sveta v horskej cyklistike v disciplíne cross-country v juhoafrickom Pietermaritzburgu.


Prvé dva dni pobytu boli vyhradené tréningu na trati XCO. Okruh bol situovaný v MTB Cascades Park v severovýchodnej časti Pietermaritzburgu. Meral 4,7 km a bol charakteristický tvrdým rýchlym povrchom s prachom šmýkajúcim v prudkých zákrutách a s množstvom technicky náročných sekcií v zjazdoch. Dlhé úseky vyskladané z veľkých kameňov, skoky a stromy tesne lemujúce trať predstavovali pre pretekárov veľkú výzvu, ale aj riziko pádu a zranenia.


V piatok prišla vopred avizovaná zmena počasia, ochladilo sa o 20 stupňov a popoludní počas pretekov mužov U23 začalo pršať. Mokrý šmykľavý povrch kamenistých sekcií najmä v posledných dvoch zo 6 okruhov preveril technickú pripravenosť pretekárov. Úvod pretekov sa nepodaril Františkovi Lamimu, ktorého problém so spadnutou reťazou hneď v prvom stúpaní po štarte odsunul až na koniec 67-členného štartového poľa. Jeho stíhacia jazda, ktorou si svoje postavenie zlepšoval každým kolom, ho vyniesla na výsledné 25. miesto. Pripísal si zaň 22 bodov do rebríčka UCI. Jozef Bebčák poznačený pádom v tréningu mal v 2. kole v jednej z kamenistých sekcii pád a bolesti hlavy a ruky mu nedovolili v pretekoch pokračovať.


V sobotňajších pretekoch hlavnej kategórie muži Elite štartoval s číslom 30 Michal Lami. Počas celých pretekov na 7 okruhov sa pohyboval okolo 30. miesta. Šiestym najrýchlejším časom zo všetkých pretekárov v poslednom okruhu sa posunul na konečné 26. miesto a získal 56 bodov do rebríčka UCI. Svoje maximum z majstrovstiev sveta, 31. miesto z minulého roku, tak vylepšil o 5 miest.


V silnej konkurencii 104 pretekárov v nedeľnajších pretekoch XCE sa ani jednému z reprezentantov nepodarilo kvalifikačným časom dostať do 32-člennej skupiny postupujúcich. Najlepší čas z našich pretekárov dosiahol aktuálny majster Slovenska XCE František Lami, keď v kvalifikácii obsadil 37. miesto a od postupu ho delilo necelých 6 desatín sekundy.

Výsledky
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Nové Město na Moravě 2023 - súboj generácií, farby a blato

Nové Město na Moravě 2023 - súboj generácií, farby a blato

Nové trasy, nové bicykle, vybavenie, farby všade naokolo, ale tiež dážď, mokré korene a blato. Predovšetkým ale skvelé výkony a atmosféra. To všetko a tiež mnoho ďalšieho priniesli prvé preteky svetového pohára horských bicyklov.
Rozhovor: Kristína Madarásová - bojovníčka na trati, v ringu aj v živote

Rozhovor: Kristína Madarásová - bojovníčka na trati, v ringu aj v živote

BMX. Väčšina z nás si vybaví detstvo a prvý bicykel. Pritom sa na nich súťaží aj na olympijských hrách. A my na Slovensku máme skutočnú šampiónku práve v tejto disciplíne.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava aj v daždi

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava aj v daždi

Už niekoľko rokov organizátorov Detskej tour Petra Sagana obchádza zlé počasie, v čo dúfali všetci účastníci aj vo finále v Žiline.
keyboard_arrow_up