Zdroj: www.mtbs.cz

Michal Lami napriek technickým problémom obsadil vo finále SP v nórskom Hafjell 27. miesto a pripísal si ďalších 52 bodov do rebríčka UCI.

Počas celých pretekov prenasledovala Michala smola. Už od prvého kola mu jazdu znepríjemňovalo neustále vypínanie pedála a preskakujúca a padajúca reťaz. Až v cieli zistil príčinu problémov: nalomené ohnivko na reťazi a poškodený pedál. Stalo sa to pravdepodobne v tlačenici po štarte. Michal od štartu jazdil okolo 30. miesta. V každom kole sa prepracoval o niekoľko miest dopredu a vzápätí sa opäť prepadol po zastávke vynútenej riešením technických problémov (nahadzovanie spadnutej reťaze, narovnávanie sedadla sklopeného po dopade s vypnutým pedálom na bikrosovej sekcii, provizórna úprava zlomených špíc). V jedinom – predposlednom siedmom kole, kedy nemusel nútene stáť dosiahol 8. najlepší čas zo všetkých pretekárov a posunul sa na priebežné 22. miesto. Defekt zadného kolesa a zastávka v depe v poslednom kole znamenali opäť prepad niekde k 30. miestu a do cieľa sa mu podarilo dôjsť na konečnej 27. pozícii.
Pozitívne je zistenie, že Michal má reálne výkonnosť na umiestnenie v prvej 20 svetového pohára. Škoda, že mu to v záverečnom kole SP nevyšlo.


Ešte väčšiu smolu mal jeho mladší brat František už počas tréningu. Spadol pri nepodarenom skoku na trojvlne v závere bikrosovej sekcie. Vyšetrenie v nemocnici v Lillehammeri odhalilo zlomeninu nad zápästím pravej ruky. Pre Františka to znamená nútenú 5-týždňovú prestávku a koniec tohtoročnej cyklistickej sezóny.

Hafjell bude v septembri 2014 dejiskom majstrovstiev sveta MTB XCO a XCE. Už najbližší víkend sa naša zúžená reprezentácia M. Lami a J. Bebčák spolu s trenérom R. Glajzom predstaví na pretekoch v Číne, kde štartujú na pozvanie organizátorov. Od mája 2014 sa začne kvalifikácia na OH 2016 v Brazílii, čomu bude podriadená i spoločná príprava na nasledujúcu sezónu 2014.
Ďakujeme našim partnerom SHOPPIE.SK a HQBC za ich podporu počas sezóny a verím, že spoločne vybojujeme účasť na OH 2016.

Kompletné výsledky

[Foto na úvode: www.mtbs.cz]

report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Horská cyklistika sa delí na viacero disciplín – od bežného lesného/asfaltového jazdenia do kopcov až po extrémne náročné zjazdy. Ktoré disciplíny poznáme a ako sa volajú?
Moja dokonalá sezóna

Moja dokonalá sezóna

Je tu koniec pretekárskej sezóny a teda čas bilancovania splnených alebo nesplnených cieľov.
Majstrovstvá sveta Val di Sole – dychberúce súboje a veľké návraty

Majstrovstvá sveta Val di Sole – dychberúce súboje a veľké návraty

Návrat legendy na trón, ďalšie technické problémy Cinka a množstvo zaujímavých príbehov. Poďte si s nami pripomenúť okamihy z MS v rámci cross country a rovnako dojmy nášho Martina Haringa.
keyboard_arrow_up