Eurobike 2013 – novinky, trendy, zaujímavosti. II.časť

Pokračovanie článkov z najväčšej európskej výstave bicyklov Eurobike 2013. Prvú časť nájdete TU


Race Face Next Sl 2014

Najľahšie sériovo vyrábané kľuky z uhlíkových vlákien sú zároveň novou vlajkovou loďou značky. Nové Nexty v sebe kombinujú osvedčenú dutú konštrukciu kľúk spolu s novým systémom uchytenia prevodníkov. Uchytenie so sebou prináša kompatibilitu so všetkými normami rámov a takmer neobmedzené možnosti v kombinovaní prevodníkov, rockringov atď. Kľuky budú dostupné v dĺžkach 170 a 175mm a sú určené pre XC, Trail a Enduro jazdenie.


Diskové brzdy FSA K-Force

Úplnou novinkou u značky FSA je vstup do segmentu diskových bŕzd. Na Eurobiku 2013 boli predstavené rovno dva modely – ľahký XC model K-Force a trailovo zameraná verzia Afterburner. Základ modelu K-Force tvorí horčíkový odliatok. Doplnky sú vytvorené z uhlíkových vlákien, titánové skrutky sú už iba malou čerešničkou na torte. Samozrejmosťou je možnosť nastavenia vzdialenosti páky bez náradia. Oba modely pracujú s minerálnym olejom. K-Force aj Afterburner budú dostupné na začiatku roka 2014.


Munich Composites Blackbraid

Ultraľahký a štýlový mestský bike Blackbraid je osadený len tým najlepším a najľahším čo súčastný trh ponúka. Základ stroja tvorí karbónový rám s výnimočnou asymetrickou zadnou stavbou od Munich Composites. Hmotnosť singlespeed verzie sa pohybuje niekde okolo 5 kilogramov. Výnimočnosť celého stroja potvrdzuje aj cena ktorá je podľa neoficiálnych odhadov približne 20000USD.


Haibike XDURO NDURO Pro 26

Boom elektrobikov je v plnom prúde a tak ani tieto stroje nesmeli chýbať v sortimente veľkých výrobcov. Rôzne verzie, výkony, kategórie...Od skladacích citybikov až po enduro stroje akým je napríklad Haibike XDURO. Nekompromisne osadený trailbike je vybavený pohonom Bosch uloženým v oblasti stredového zloženia. Motor pracuje s napätím 36V a disponuje výkonom 250W. Lítiová batéria poskytuje kapacitu 400Wh. Ostatné vybavenie biku je bez kompromisov ako sa na pravý top model patrí. Sram XX1, Fox a Avid. Hmotnosť XDURA je príjemných 22,2kg


Oceľ stále žije...

...a dúfame že ešte dlho žiť bude. V pretlaku hydroformingu, uhlíkových vlákien, prapodivných tvarov rámov, ale tiež elektrobikov je pohľad na klasický oceľový rám príjemnou zmenou. To že má oceľ stále čo povedať, dokazuje prítomnosť jednotlivých modelov u garážových ale tiež veľkovýrobcov. Je teda pravdepodobné že sa na svete nájde stále mnoho fanúšikov, ktorí ocenia precízne remeselné spracovanie ktoré je rovnaké ako pred 30 rokmi.
report_problem Našiel si v texte chybu?
mathosh 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (3. časť)

Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (3. časť)

Finálna časť série o Eurobiku sa povenuje najmä dvojkolesovým tátošom – či už na vlastný alebo elektrický pohon.
Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (2. časť)

Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (2. časť)

Najväčšia cyklistická exhibícia na svete priniesla množstvo noviniek – medzi iným aj na poli rôznych komponentov a doplnkov.
Gravel, bikepacking a elektro - hlavné témy Eurobiku 2023

Gravel, bikepacking a elektro - hlavné témy Eurobiku 2023

Ak by som mal tromi slovami opísať tohtoročný Eurobike, tak samotný nadpis článku všetko pekne vystihol.
keyboard_arrow_up