Sagan v časovke družstiev za Cannondale

Bratislava (kor) - Úvodnou časovkou družstiev sa v nedeľu 22. 9. začnú vo Florencii 86. majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike. Šampionát na toskánskych cestách potrvá do 29. septembra, keď bude vrchol podujatia súťaž Elite o titul majstra.
Slovenský cyklista Peter Sagan nastúpi ešte v drese Cannondale Pro Cycling práve teraz v nedeľu na štart tímovej časovky, potom si už na seba oblečie modrý dres s národnou trikolórou a o týždeň neskôr absolvuje individuálne preteky jednotlivcov s hromadným štartom o svetový primát.

,,Šesť týždńov som sa pripravoval v zámorí, aby som po Tour de France nabral znova kondíciu a prinavrátil dobrú formu. Trénoval som v nadmorksej výške 2400 m v Aspene, čo mi veľmi pomohlo a výsledky v USA i v Kanade potvrdili, že som dobre pripravený pre svetový šampionát. Budúci rok, ak by som nešiel v Španielsku Vueltu, tak by sme určite zvolil podobný scenár pred šampionátom. Teraz sa pripravujem s mojim tímom Cannondale na nedelňajšiu časovku družstiev, kde sme vlani skončili na štvrtom mieste za Omegou, BMC a Oricou. Cítim sa dobre a časovku družstiev beriem ako skúšku pred MS, aby som sa znova trochu zahrial a uvidíme ako to všetko dopadne," sprostredkoval slová 23-ročného slovenského cyklistu Petra Sagana jeho mediálny manažér Jozef Korbel.
Časovka družstiev mužov vo Florencii je na programe v nedeľu 22. 9. o 14:00 h, meria 57,2 km a vedie z Montecatini Terme do Florencie. Priamy prenos si môžete pozrieť od 14.25 na Dvojke.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Aké je to stáť na štarte so Saganom? MS v ebikoch

Video: Aké je to stáť na štarte so Saganom? MS v ebikoch

S Peťom Saganom nestojíte na štarte každý deň. Aké to je, keď s ním máte pretekať na majstrovstvách sveta v elektrických bicykloch?
Rozhovor: Klub Žiletky.cc z Bratislavy – keď jazdenie nie je iba o pretekaní

Rozhovor: Klub Žiletky.cc z Bratislavy – keď jazdenie nie je iba o pretekaní

Klub Žiletky.cc, pôsobiaci v Brne a Bratislave, je kolektív milovníkov jazdenia, ktorí majú radosť z pohybu, skupinové jazdenie, ale posledný rok aj súťaženie.
Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Čo to je svalovica a ako sa jej vyhnúť alebo ju zmierniť? Čo hovorí odborný svet na masážny valec, pištoľ alebo lymfodrenážne nohavice?
keyboard_arrow_up