Marek Peško šiesty na MS vo fourcrosse

Slovenský reprezentant Marek Peško skončil v sobotu na majstrovstvách sveta vo fourcrosse horských cyklistov v rakúskom Leogangu na výbornom 6. mieste. Dvadsaťpäťročný Slovák sa do hlavnej súťaže kvalifikoval z dvanástej pozície a vyhral ôsmu šestnásťfinálovú jazdu.

Nasledovali postupové druhé miesta v štvrtom osemfinále aj druhom štvrťfinále. V prvom semifinále skončil na 4. priečke a v "malom finále" ho klasifikovali na druhej pozícii. Zlato získal Holanďan Joost Wichman pred Čechom Michaelom Měchurom, bronz si vyjazdil Francúz Quenton Derbier. Ďalší Slovák Denis Masárik skončil na 48. priečke.

Medzi ženami si najcennejší kov vybojovala Caroline Buchananová z Austrálie, striebro Katy Curdová z Veľkej Británie a bronz Céline Grosová z Francúzska.

Majstrovstvá sveta vo fourcrosse horských cyklistov - Leogang (Rak.):

Muži: 1. Joost Wichman (Hol.), 2. Michael Měchura (ČR), 3. Quentin Derbier (Fr.), 4. Tomáš Slavík (ČR), 5. Guido Tschugg (Nem.), 6. Marek Peško (SR),... 48. Denis Masárik (SR)

Ženy: 1. Caroline Buchananová (Aus.), 2. Katy Curdová (V. Brit.), 3. Céline Grosová (Fr.), 4. Anneke Beertenová (Hol.), 5. Romana Labounková (ČR), 6. Steffi Marthová (Nem.)
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Prekvapenie aj splnené očakávania - Majstrovstvá sveta v XC 2018

Prekvapenie aj splnené očakávania - Majstrovstvá sveta v XC 2018

Horské prostredie švajčiarskeho Lenzerheide prinieslo dramatické preteky v oboch kategóriách, a to u mužov i žien.
Test: Blackburn Central Micro 350 – malé svetlo s veľkým potenciálom

Test: Blackburn Central Micro 350 – malé svetlo s veľkým potenciálom

Potreba vidieť a byť videný na biku bude vždy aktuálna téma. S príchodom teplých dní, kedy sa dá jazdiť až do tmy, je malé dojazdové svetlo doslova nutnosť.
Jozef Metelka sa definitívne rozhodol, že prijme ponuku jazdiť za inú krajinu

Jozef Metelka sa definitívne rozhodol, že prijme ponuku jazdiť za inú krajinu

Prispelo k tomu aj zlyhanie vedenia slovenského tímu na nedávnych majstrovstvách sveta v cestnej paracyklistike v Juhoafrickej republike v pretekoch s hromadným štartom, ktoré nedokončil.
keyboard_arrow_up