Velits s OPQS získal titul majstra sveta v časovke tímov

Cyklisti družstva Omega Pharma-Quick Step obhájili vo Florencii titul majstrov sveta v tímovej časovke. Z tretej zlatej medaily z majstrovstiev sveta sa tešil Slovák Peter Velits. V roku 2007 triumfoval na šampionáte mužov do 23 rokov, vlani vo Valkenburgu i tento rok vo Florencii vyhral s Omegou Pharma-Quick Step tímovú časovku.

Belgické zoskupenie v zložení Sylvain Chavanel, Michal Kwiatkowski, Tony Martin, Niki Terpstra, Kristof Vandewalle a Peter Velits sa presadilo na 57,2 km dlhej trati medzi Montecatini Terme a Florenciou s náskokom 81 stotín sekundy pred austrálskym tímom Orica GreenEdge. Omega Pharma-Quick Step zvládla trať rýchlostným priemerom 53,4 km/h za 1:04:16,81 h. Bronz si vybojoval tím Sky, ktorý za šampiónmi zaostal 22,55 s. Peter Sagan bol lídrom tímu Cannondale, ktorý napokon vo vyrovnaných pretekoch s odstupom 1:28,74 min obsadil 7. miesto. "Bola to rýchla trať, 57 km bolo dosť. Je pre všetkých rovnaká. Dôležité je, že to už máme za sebou," povedal v prvej reakcii pre RTVS Peter Sagan.

Od začiatku to bol súboj medzi Omegou Pharma-Quick Step a Oricou GreenEdge. Velitsovci viedli od prvého medzičasu (7,3 km), na druhom (24,09 km) mali náskok 14,04 s. Ďalšiu časť trate išli oveľa lepšie jazdci Orica GreenEdge a na treťom medzičase (42,3 km) už boli o 1,45 sekundy popredu. Rozhodlo posledných 15 km. Peter Velits s Tonym Martinom ťahali špicu a napokon dotiahli svojich kolegov do víťazného konca, aj keď to bola dráma do posledného metra.

Výsledky - majstrovstvá sveta v cyklistike vo Florencii:

Časovka družstiev mužov (Montecatini Terme - Florencia, 57,2 km): 1. Omega Pharma Quick Step (Sylvain Chavanel, Michal Kwiatkowski, Tony Martin, Niki Terpstra, Kristof Vandewalle, Peter Velits) 1:04:16,81, 2. Orica GreenEdge (Luke Durbridge, Michael Hepburn, Daril Impey, Brett Lancaster, Jens Mouris, Svein Tuft) +0,81, 3. Sky Procycling (Edvald Boasson Hagen, Christopher Froome, Vasil Kirienka, Richie Porte, Konstantin Siucov, Geraint Thomas) +22,55, 4. BMC Racing +1:02,71, 5. RadioShack Leopard +1:17,53, 6. Astana Pro Team +1:21,14, 7. Cannondale Pro Cycling (v zostave Peter Sagan) +1:28,74, 8. Garmin-Sharp +2:01,94, 9. Team Saxo-Tinkoff +2:14,17, 10. Movistar Team +2:31,03
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Blato. Sneh. Piesok. Hlina. Toto všetko na maximálne 33 mm plášťoch. Vitajte v cyklokrose.
Denník cyklistu - prekvapivé výsledky (2. časť)

Denník cyklistu - prekvapivé výsledky (2. časť)

Podarí sa mi získať titul majstra SR v časovke? Rozhodol som sa vyskúšať osobného trénera, hoci som ešte nikdy nejazdil podľa individuálneho tréningového plánu.
Denník cyklistu - stačí mesiac na prípravu? (1. časť)

Denník cyklistu - stačí mesiac na prípravu? (1. časť)

Podarí sa mi získať titul majstra SR v časovke? Rozhodol som sa vyskúšať osobného trénera, ešte nikdy som nejazdil podľa individuálneho tréningového plánu.
keyboard_arrow_up