Licencie Slovenského zväzu cyklistiky

Vybavovanie licencií SZC priamo na pretekoch sa v tomto roku stáva realitou! Ak chcete sebe, ale najmä organizátorom pretekov uľahčiť úlohu a zjednodušiť a zrýchliť prezentáciu, je možné si priamo na pretekoch vybaviť licenciu SZC. Najbližšie tak môžete urobiť na Author Panda Maratóne už túto sobotu...

Vybavovanie licencií SZC priamo na pretekoch sa v tomto roku stáva realitou! Nasledujúce riadky sa však týkajú predovšetkým MTB maratónov. Na každom podujatí pod hlavičkou SZC musí byť rozhodca, ktorý bude okrem iných povinností aj kontrolovať správnosť procesu vybavovania licencií. Cyklista – účastník pretekov, ešte pred prezentáciou na preteky vyplní Žiadosť o licenciu SZC. Pred prezentáciou preto, aby bol vedený v štartovke už vo svojej kategórii pre Slovenský pohár MTB maratónov (SP MX 2005) podľa typu licencie. Po podpísaní žiadosti a zaplatení poplatku za licenciu je na daný pretek prihlásený ako držiteľ licencie a týkajú sa ho výhody licencie, teda poistenie voči úrazu a poistenie zodpovednosti za škodu. Práve kvôli poisteniu je medzi požadovanými údajmi aj rodné číslo! Ku žiadosti o licenciu nie je potrebné priložiť svoju fotografiu, ktorú si však môže cyklista nalepiť aj sám, keď licenciu dostane od SZC. Pokiaľ si ju nenalepí, potom licencia platí len s ďalším dokladom totožnosti (OP, pas, vodičák) !!! Poplatky za licencie sú nasledovné: Elite – 400 Sk, Masters – 300 Sk, Hobby – 200 Sk, Cykloturist – 80 Sk. Pozor! Informácia o tom, že držiteľ licencie má právo na výbavu bicykla ako profík nie je pravdivá. Cyklista ako účastník cestnej premávky musí mať vybavenie podľa príslušného zákona o premávke na pozemných komunikáciách. Ale veď viete, ako to beží... Odporúčam však nosiť licenciu na tréningy a výlety so sebou. Môže Vám pri Jastraboch pomôcť " title="
Ak je cyklista členom klubu, ktorý nemá registráciu na SZC, nemôže mu byť vydaná klubová licencia, ale len licencia individuálneho člena SZC. Ak jeho klub registráciu má, je to v pohode. Táto skutočnosť sa dá overiť podľa zoznamu registrovaných klubov, ktorý je na oficiálnej stránke SZC – www.cyklistikaszc.sk.
Číslo licencie sa cyklistom prideľuje až po zaregistrovaní ich žiadosti na SZC. Takto nemôže dôjsť k vydaniu duplikátu čísla licencie, aj keby sa o licencie žiadalo naraz na viacerých pretekoch. Podľa zoznamu licencií zverejneného na stránke SZC by sa nemohlo stať ani to, že by si niekto zažiadal o licenciu na 2 pretekoch a boli by mu vydané 2 licencie. SZC potom cyklistovi doručí vypísanú licenciu aj s priloženým laminovacím obalom. Licencia sa stáva platnou až s cyklistovým podpisom. Pred lamináciou, ktorú si cyklista zabezpečuje sám, odporúčam nalepiť fotku. Laminácia nie je podmienkou, ale po čase by sa nezalaminovaná licencia určite znehodnotila.
Všetky potrebné tlačivá sú dostupné na www.cyklistikaszc.sk a aj o individuálne členstvo môže spoločne požiadať jedným tlačivom viac cyklistov. Číslo licencie by cyklistovi samozrejme ostalo do budúcna. Ideálne by bolo, keby si licencovaní cyklisti už na ďalší rok podávali žiadosti o licenciu poštou, aby sa zbytočne nezdržiavala prezentácia na pretekoch. Ak to niekto aj napriek tomu bude chcieť urobiť až na pretekoch, na prvé preteky v novom roku by si mal priniesť starú licenciu a podľa nej by si do žiadosti napísal svoje číslo.
UPOZORNENIE ! Kvôli tomu, že prvé dva maratóny SP MX 2005 sú hneď po sebe (14.5. a 21.5.), budú si môcť cyklisti, ktorí požiadali o licencie na AUTHOR Panda maratóne v Topoľčiankach, vyzdvihnúť ich priamo pri prezentácii na KELLY´S Dubnickom maratóne v Novej Dubnici. Pri posielaní poštou by sa to nemuselo stihnúť. Kto neplánuje prísť na maratón do Dubnice, ale chce ísť na iné podujatie, mal by napísať na szc@cyklistikaszc.sk , aby mu bola licencia zaslaná poštou. Ďakujem za porozumenie. Majte sa pekne.

Ing. Slavomír Strečanský
komisia MTB SZC
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Bahenný kúpeľ pre Kráľa Šumavy

Reportáž: Bahenný kúpeľ pre Kráľa Šumavy

Príbeh o kúpaní na konci leta, pleťovej maske, sirupe zo žabieho slizu, výbere lepšej stopy a iných zaujímavostiach :D.
Reportáž: Neslušským chotárom alebo ako sa cykloturista pretekov zúčastnil

Reportáž: Neslušským chotárom alebo ako sa cykloturista pretekov zúčastnil

Písal sa 14. august 2021 a na slovenskej MTB scéne mal premiéru 0. ročník cyklomaratónu Neslušským chotárom.
Reportáž: Časovka na Kojšovku – prečo som vymenil jeden kopec za domáci Horal

Reportáž: Časovka na Kojšovku – prečo som vymenil jeden kopec za domáci Horal

V sobotu 14. augusta sa konal 5. ročník časovky do vrchu v obci Zlatá Idka neďaleko Košíc a pretekári si to rozdali v stúpaní na Kojšovskú hoľu, dominantu Volovských vrchov.
keyboard_arrow_up