Janíčková suverénnou víťazkou Svetového pohára

Slovenská reprezentantka Tatiana Janíčková sa stala suverénnou víťazkou Svetového pohára v cyklotriale. Úradujúca majsterka sveta triumfovala v každom z piatich kôl seriálu SP a do budúcej sezóny pôjde ako svetová jednotka rebríčka UCI. Aj druhé miesto v celkovom poradí patrí Slovenke - Kristíne Sýkorovej. Erika Hlavatá skončila celkovo dvanásta.

Počas uplynulého víkendu sa v belgických Antverpách konalo finálové 5. kolo Svetového pohára horských bicyklov v disciplíne trial pod hlavičkou Medzinárodnej cyklistickej únie. V ženskej kategórii zvíťazila Janíčková s 18 trestnými bodmi pred Sýkorovou (38 ). Tretia skončila Španiela Lua Vizcainová (38 ). V mužskej kategórii Elite 20 sa do 8-členného finále neprebojoval ani jeden slovenský reprezentant. Ján Kočiš obsadil 9. miesto a Martin Behro bol dvadsiaty. V celkovom hodnotení SP je Kočiš štrnásty a Behro

Agentúru SITA informoval reprezentačný tréner cyklotrialistov Štefan Pčola.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Janíčková obhájila titul majsterky sveta

Janíčková obhájila titul majsterky sveta

Slovenská cyklotrialistka Tatiana Janíčková obhájila v nórskom Lillehammeri titul majsterky sveta. V dejisku olympijských súťaží bola dvadsaťročná Slovenka na jednotlivých sekciách suverénna, v troch kolách jej vždy robila menšie problémy len prvá sekcia. Janíčková napokon nazbierala 4 trestné body, o jedenásť menej ako strieborná Nemka Nina Reichenbachová.
Janíčková má ako prvá Slovenka dúhový dres

Janíčková má ako prvá Slovenka dúhový dres

Slovenský cyklotrial má prvý dúhový dres majstra sveta Medzinárodnej cyklistickej únie. Postarala sa oň na svetovom šampionáte v juhoafrickom Pietermaritzburgu Tatiana Janíčková. Devätnásťročná členka STC Púchov triumfovala v pretekoch ženskej elity a potvrdila pozíciu najväčšej favoritky. Janíčková je rebríčkovou svetovou jednotkou v tejto disciplíne.
Janíčková vyhrala 4. kolo SP

Janíčková vyhrala 4. kolo SP

Slovenská reprezentantka Tatiana Janíčková dominovala vo štvrtom kole Svetového pohára v cyklotirale v disciplíne trial pod hlavičkou UCI vo francúzskom meste Meribél.
keyboard_arrow_up