P. Sagan medzi favoritmi Okolo Lombardie

Slovenský cyklista Peter Sagan môže v nedeľu zaútočiť na prvé miesto svetového rebríčka UCI. Na pretekoch Okolo Lombardie bude patriť medzi favoritov. Tradičné podujatie, ktoré sa 6. októbra uskutoční už 107. raz, odštartujú v Bergame, cieľ bude po 242 km v Lecce. Pre mnohých cyklistov bude lombardské podujatie možnosťou napraviť si chuť po svetovom šampionáte vo Florencii. Organizátori z RCS Sport sa rozhodli zmeniť tradičný sobotňajší termín na nedeľňajší, aby zvýšili televíznu sledovanosť.

Prvýkrát sa na štart pretekov postaví v dúhovom drese majstra sveta Portugalčan Rui Costa. Jazdec tímu Movistar sa môže stať prvým mužom od roku 2006 a Paola Bettiniho, ktorý v jednom roku vyhral majstrovstvá sveta a Okolo Lombardie. Najväčším favoritom na úspech v Lecce je strieborný z Florencie Joaquim Rodríguez, ktorému profil trate maximálne sedí. Rodríguez sa pobije so Saganom o možnosť predstihnúť na čele rebríčka WorldTour Chrisa Frooma. Španiel zaostáva za Britom o 80, Slovák o 96 bodov. Víťaz z Lombardie si vybojuje 100 bodov. Ďalšími adeptmi na prvenstvo budú Španiel Alejandro Valverde, Talian Vincenzo Nibali či Rigoberto Urán z Kolumbie. O čo najlepší výsledok sa chcú pobiť aj bývalí víťazi Tour de France Alberto Contador a Cadel Evans.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up