Barényi druhý v pretekoch C2 v Udiči, víťazstvo Medveďovej

Španiel Egoitz Murgoitio Rekald sa stal víťazom Veľkej ceny Marikovskej doliny v cyklokrose. V Udiči pri Považskej Bystrici sa bojovalo aj o body do svetového rebríčka, podujatie bolo zaradené do kategórie C2 kalendára UCI. Zároveň to bolo aj druhé kolo Slovenského pohára. Rekald triumfoval s náskokom 35 sekúnd pred Milanom Barényim z Trek KCK Oslany, ktorý v závere odrazil útok mladých Belgičanov Yorbena van Tichelyho a Quintena Hermansa.

V súťaži žien sa darilo vekom ešte juniorke Tereze Medveďovej, ktorá bola pred týždňom šiesta na majstrovstvách sveta na ceste vo Florencii. Cyklokrosárka ŽP Šport Podbrezová vyhrala s výrazným náskokom pred Rakúšankou Nadjou Heiglovou a krajankou Líviou Hanesovou. V Udiči sa bude o body do svetového rebríčka bojovať aj v nedeľu, na programu sú preteky prvej kategórie kalendára UCI.

Výsledky - Veľká cena Marikovskej doliny v cyklokrose - preteky kategórie C2 v Udiči:

Muži: 1. Egoitz Murgoitio Rekald (Šp.) 56:25 min, 2. Milan Barényi (Trek KCK Oslany) +35 s, 3. Yorben van Tichely +38, 4. Quinten Hermans (obaja Belg.) +39, 5. Martin Haring (CK Banská Bystrica) +40, 6. Daan Soete (Belg.) +43, ... 10. Lukáš Bátora (CK Banská Bystrica) +2:28, 12. Róbert Gavenda (Dukla Trenčín Trek) +3:25, 13. Ondrej Glajza (Trek KCK Oslany) +3:40

Ženy: 1. Tereza Medveďová (ŽP Šport Podbrezová) 40:10 min, 2. Nadja Heiglová (Rak.) +1:40, 3. Lívia Hanesová +1:54, 4. Zuzana Vojtášová (obe CK Banská Bystrica) +2:05
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Slovensko nominovalo na ME v cyklokrose 11 pretekárov, ďalší sa predstavia v kategóriách masters

Slovensko nominovalo na ME v cyklokrose 11 pretekárov, ďalší sa predstavia v kategóriách masters

Už nastávajúci víkend otvorí talianske Silvelle svoje brány najlepším európskym cyklokrosárom.
Video: Na výjazde s Milanom Barényim - legenda slovenského MTB

Video: Na výjazde s Milanom Barényim - legenda slovenského MTB

Ako vyzerali začiatky, tréning alebo technika a čo stojí za Milanovou dlhovekosťou v tak náročnom športe ako je cyklistika?
MSR v cyklokrose: Haringov šiesty titul, Keseg Števkovej piaty

MSR v cyklokrose: Haringov šiesty titul, Keseg Števkovej piaty

Blato, voda, sneh a zima sprevádzali počas boja o víťazstvo pretekárov na MSR v Bánovciach nad Bebravou, tak sa pozrite, ako to dopadlo.
keyboard_arrow_up