Nové cyklostojany a odpočívadlá zatraktívnia Moravskú cyklotrasu

Nové cyklostojany a odpočívadlá zatraktívnia Moravskú cyklotrasu

Nové cyklostojany sú umiestnené v blízkosti Cyklomosta slobody a na križovatkách cykloturistických trás v kraji, napríklad v obci Vysoká pri Morave, Záhorská Bystrica alebo v Devínskej Novej Vsi. Odpočívadlo, vybudované priamo pri cyklomoste, je miestom na oddych pre zahraničných a domácich návštevníkov Bratislavského kraja.

„Naším záujmom je, aby práve táto cyklotrasa bola taká atraktívna ako petržalská cyklotrasa alebo vrakunská biskupická cyklotrasa, aby bola rovnako dobre značená a aby pozdĺž nej bolo dosť atrakcií. Veľmi blízko cyklotrás sa otvárajú nové bufety či súkromné podniky. Nám ide o to doviesť ľudí do tohto bodu pozdĺž rieky Morava a prepojiť ho s inými cyklotrasami,“ povedal predseda BSK Pavol Frešo.

Stojany na bicykle v Bratislavskom kraji boli vyrobené a osadené v rámci projektu Za mostom, ktorý je spolufinancovaný z prostriedkov programu cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko 2007 – 2013. Budú slúžiť domácim a zahraničným cyklistom, ale aj miestnym milovníkom cyklistiky.


Prvé zo štyroch plánovaných cykloturistických odpočívadiel vzniklo v Devínskej Novej Vsi priamo pri cyklomoste. Vybudované bolo v rámci projektu Perimost, spolufinancovaného z prostriedkov programu cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko 2007 – 2013. Odpočívadlo pozostáva z dvoch krytých prístreškov a samostatne stojacich stolov s lavicami. Pre cyklistov, ale nie len pre nich je k dispozícii fitness zostava, pre tých najmenších na vybláznenie zase detské ihrisko.

Za uplynulé obdobie pribudol v Bratislavskom kraji cyklomost, vyše 100 km nových cyklotrás a BSK obnovil značenie na viac ako 300 km cyklistických trás. Na cyklistických podujatiach pre širokú verejnosť, medzi ktoré patria preteky v rámci Župného pohára Na bicykli deťom, zimný a letný MTB maratón či Župná dvadsiatka, sa zúčastnili tisíce ľudí.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Ako je to na Slovensku s turistickým značením? Prečo je zákon o turistických trasách dôležitý a aké zmeny má priniesť?
Šesť bratislavských trailov aj pre začiatočníkov

Šesť bratislavských trailov aj pre začiatočníkov

Bratislavský lesopark, to nie je len Slalomka, TBK3, Baník či Rohatka. Na svoje si tu prídu aj začiatočníci.
Malokarpatský expres – turistickým autobusom a s bicyklami do Malých Karpát PR článok

Malokarpatský expres – turistickým autobusom a s bicyklami do Malých Karpát

Kombinácia autobusu a bicykla nejde až tak dokopy, no v prípade turistického autobusu Malokarpatský expres je tomu inak. Ponúka o dôvod viac spoznať krásy Malých Karpát na dvoch kolesách.
keyboard_arrow_up