Slovensko, svetová cyklistická veľmoc

Slovensko ako svetová cyklistická veľmoc? Pre niekoho možno úsmevná poznámka, v skutočnosti však všetko nasvedčuje tomu, že je to tak. Poďme sa spoločne pozrieť na zopár zaujímavých udalostí a čísel, ktoré potešia každého priaznivca cyklistiky na Slovensku.

Dalo by sa povedať, že za boomom cyklistiky na Slovensku stojí Peter Sagan a jeho vynikajúce výkony. Graf predajnosti bicyklov (nižšie), ktorý nedávno na svojom facebookovom profile zverejnil Inštitút finančnej politiky dáva tomuto tvrdeniu veľkú dávku vážnosti. Dotiahnuť sa v predaji bicyklov na Holandsko a nechať za sebou silné bikové krajiny je vskutku potešujúce.


Zásluha Petra Sagana na cyklo boome je samozrejme nepopierateľná a dominantná. Posledných pár rokov však treba vyzdvihnúť aj iné osoby a udalosti, ktoré zviditeľnili cyklistiku na Slovensku. Popri Peťovi Saganovi robí výborné meno na ceste aj Peťo Velits. Síce nevalcoval počtom pódiových umiestnení, kvalita jeho výsledkov je každému fanušikovi cyklistiky známa. Nie je to však iba cestná cyklistika, ktorá robí Slovensku skvelé meno. Ruku na srdce, kto z nás nevidel aspoň jedno video Filipa Polca v mestských zjazdoch? Kto z nás sa netešil z úspechy Tatiany Janíčkovej v triale?


Popularizáciu bicykla nielen ako dopravného prostriedku zabezpečujú aj stále početnejšie a kvalitnejšie podujatia. Organizátori odvádzajú skutočne kus poctivej roboty, ktorú vidno na rastúcom počte štartujúcich, nielen domácich pretekárov. V každom z odvetví vidno progres, ktorý približuje naše podujatia k skutočnej svetovej špičke.


Cyklistický boom si navyše konečne všimli aj politici, ktorí doposiaľ miesto pomoci skôr hádzali cyklistom polená pod nohy. Novovytvorený úrad Národného cyklokoordinátora a vypracovaná stratégia rozvoja cyklistiky dáva nádej a reálne predpoklady na rozvoj infraštruktúry. (podrobnejšie informácie o činnosti cyklokoordinátora sa dozviete už čoskoro na stránkach mtbikera v pripravovanom rozhovore)


Čerešnička na záver. Ako sa teda „Sagan efekt“ a boom predaja bikov prejavil u MTBikera? S potešením môžeme povedať, že rast predaja bicyklov je nič oproti rastu MTBikera. " title=" Za posledný rok nárast o 60%, vyše 30 000 registrovaných bikerov a 4 000 000 zobrazení stránok mesačne radí náš web na prvé miesto nielen v Slovenskej republike, ale dokonca v celej strednej Európe (viac v sekcii O nás). Za pozíciu lídra vám, naším návštevníkom, ďakujeme a sľubujeme, že aj naďalej budeme tvrdo pracovať a vylepšovať obsah a funkcionalitu našich stránok.

Tak čo? Je Slovensko cyklistickou veľmocou?

report_problem Našiel si v texte chybu?
Boo_boo 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Novohrad. Človek očakáva rovinu a dostane kopce. Hoci som išiel do tohto regiónu so všakovakými očakávaniami, napokon bolo všetko akosi inak. Veď posúďte sami.
Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozbehol svoj vlastný servis a predajňu. Nakoniec sa ale rozhodol ísť inou cestou a skončil v našom tíme, konkrétne v žilinskej predajni.
Od základu: Mechanické vs. elektronické radenie na cestnom bicykli - otázka vkusu?

Od základu: Mechanické vs. elektronické radenie na cestnom bicykli - otázka vkusu?

Dnes otvoríme ďalšiu pálčivú tému. Je elektronické radenie nutnosťou alebo radšej „starú" dobrú mechaniku?
keyboard_arrow_up