Aj Sagan už býva pod tlakom, tvrdí Cancellara

Mladší cyklisti v pelotóne nepociťujú taký tlak ako starší. Nesúťažia s pocitom, že musia víťaziť, ale že chcú víťaziť. A je to aj prípad Petra Sagana. Tvrdí to ostrieľaný švajčiarsky borec Fabian Cancellara, pre ktorého bol Sagan v roku 2013 najväčším vyzývateľom v jarnej časti sezóny na klasických pretekoch v Belgicku, Holandsku, Francúzsku a Taliansku.

"Hlavný rozdiel medzi Saganom a mnou je ten, že on je stále veľmi mladý pretekár. Mladí nad vecami nepremýšľajú. Oni ich jednoducho robia," cituje server cyclingnews.com Cancellaru, ktorý má 32 rokov.

Švajčiar z tímu RadioShack Leopard je olympijský šampión a tiež štvornásobný majster sveta v individuálnej časovke, ale rovnako je aj uznávaným špecialistom na jarné klasiky. V tomto roku ovládol veľkú trojku Okolo Flámska, Paríž-Roubaix a E3 Harelbeke, až dvakrát skončil za ním na druhom mieste práve o deväť rokov mladší Sagan. Slovenský rýchlik vo farbách talianskeho tímu Cannondale ovládol na jar preteky Gent-Wevelgem a Brabantský šíp a v celej sezóne vyhral až 22 rôznych etáp či pretekov zaradených do kalendára UCI. Je to najviac spomedzi všetkých profesionálnych cyklistov. Sagan dokonale najmä na jar nahradil znamenitého belgického "klasika" Toma Boonena, ktorého na väčšine podujatí tohto typu nepustilo do boja s časom a súpermi zranenie rebra a ešte predtým lakťa.

"Tom sa ešte vráti vo skvelej forme. Som si tým istý. Bez neho je cyklistika ako jedlo, ktorému chýba soľ," vyjadril sa Cancellara na adresu Boonena. K Petrovi Saganovi ďalej podotkol, že dosiaľ ťažil zo svojho mladíckeho elánu, ale s pribúdajúcimi úspechmi bude pociťovať čoraz väčší tlak. "Nikdy nie je jednoduché pokračovať úspešne ďalej, keď už v takom mladom veku zvíťazíte na veľkom množstve pretekov. Veci sa menia a pribúda tlak. Už som videl aj na Petrovi, že nevyhral preteky, kde bol favoritom. Zavážil práve faktor zvýšeného tlaku," myslí si Cancellara.

Svoje slová podopiera aj konkrétnym príkladom z roku 2013. "Preteky Miláno - San Remo boli presne tie, kde mal Sagan vyhrať, ale nakoniec bol nad jeho sily Gerald Ciolek. Bolo to prekvapenie a pre mňa poznanie, že Sagan je zdolateľný," zakončil Cancellara.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up