Zdroj: facebook.com/RideCannondale

Pre najlepšieho slovenského cyklistu, ale aj športovca Petra Sagana z tímu Cannondale Pro Cycling sa v pondelok začína sezóna 2014. Podobne ako vlani aj teraz štartuje rok na pretekoch Tour de San Luis v Argentíne, kde ho čaká šesť etáp a jedna časovka. Žilinský odchovanec vlani na tomto podujatí nezískal v okolí San Luis žiadny triumf, raz bol druhý a dvakrát piaty. Pre Sagana to však bol výborný odrazový mostík do sezóny.

"Som veľmi rád, že sa už skončili všetky tie prezentácíe v tíme, ktoré sme mali v Los Angeles, rôzne videá, fotografovanie a podobné veci. Teraz sa už môžem naplno zamerať len a len na trénovanie a pretekanie. Pred pretekmi som absolvoval veľmi dobrý tréningový kemp a získal dobré základy do sezóny. Tento rok by som sa chcel pokúsiť o nejaké víťazstvo a začať sezónu 2014 najlepším spôsobom, ako len môžem," sprostredkoval slová cyklistu Petra Sagana z Argentíny jeho mediálny manažér Jozef Korbel.

"Do San Luis sme prišli v utorok. Je tu veľké teplo a prvé dni som ledva chodil. Slnko nás aj trochu spálilo, a keď sme do toho pridali počas tréningu aj nejaký kopec, tak to bolo prvý deň úmorné. Zatiaľ sa cítim v pohode a tieto úvodné preteky v San Luis beriem skôr ako prípravu na novú sezónu. Viem, že som tu vlani nevyhral, ale to nie je teraz dôležité. Je veľmi ťažké byť v najlepšej forme po celý rok. Je na to ešte veľmi skoro a moje ciele sú zamerané na nasledujúce preteky, nie na San Luis. Som tu, aby som sa čo najlepšie pripravil na sezónu. Zdravotne som v poriadku a dúfam, že sa mi neprihodí nejaká choroba ako vlani v Ománe. Musím však myslieť aj na prevenciu.," prezradil Športovec roka 2013 Peter Sagan, ktorého neskôr vo februári čakajú preteky v Dubaji a Ománe.

Cannondale Pro Cycling sa v Argentíne predstaví so silným tímom. Okrem Petra Sagana sú v družstve Moreno Moser, Damiano Caruso, Alessandro De Marchi, Oscar Gatto a Marco Marcato.

[Foto na úvode: facebook.com/RideCannondale]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up