Zdroj: Martin Vojtuš

Aj so zastávkou v Bratislave sa v roku 2014 premiérovo uskutoční seriál Svetového pohára v mestských zjazdoch horských cyklistov. Podujatie v hlavnom meste Slovenska sa uskutoční 21. júna. Agentúru SITA o tom informovali Jana Vasová a Filip Polc zo spoločnosti Extreme Sport Fabrik, ktorá manažérsky zastrešuje sériu Citydownhill world Tour 2014.

Svetový pohár odštartuje počas víkendu 8. a 9. februára v brazílskom Santose a o dva týždne neskôr bude pokračovať v čilskom Valparaise. Treťou zastávkou bude Bratislava a premiérový ročník SP vyvrcholí v septembri alebo v októbri v zatiaľ neuvedenej lokalite.



Generálkou na spustenie projektu bol vlaňajší zjazd z Bratislavského hradu na Rybné námestie, ktorý vyhral Marcelo Gutierrez Villegas. Všetci jazdci si pochvaľovali atmosféru. "Organizáciou týchto pretekov som si splnil jeden zo svojich snov. Je veľkým zadosťučinením, ak po podujatí z každej strany počujem pozitívne ohlasy. Verím, že o rok sa v Bratislave uskutoční už jeden z dielov seriálu Svetového pohára," povedal po júnovom podujatí Filip Polc.



Spomenutý Kolumbijčan Gutierrez Villegas patrí medzi desiatku jazdcov, ktorí potvrdili svoj štart v celej sérii. Nechýba ani Slovák Filip Polc, ktorý sa podieľa aj na organizácii celého seriálu. Ďalšími sú Mick Hannah z Austrálie, Tomáš Slavík z Česka, Fabien Cousinié z Francúzska, Brit Bernard Kerr, Matt Walker z Nové Zélandu, Mario Jarrin z Ekvádoru a Čiľania Antonio Leiva s Mauriciom Acuňom

[Foto na úvode: Martin Vojtuš]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: Pre showroom Bratislava len to extra - správne bláznivý mechanik Andrej

Rozhovor: Pre showroom Bratislava len to extra - správne bláznivý mechanik Andrej

Z odpovedí Adreja Mikulíka cítite, že by ste s ním chceli ísť na bike alebo pivo. Pohoda, nadhľad, zábava. Prezradil aj top zážitky zo servisu v novootvorenom MTBIKER Bratislava.
Intersport - správa o športe 2019

Intersport - správa o športe 2019

Keď nám v mailovej schránke pípol mail s pozvánkou od slovenského zastúpenia Intersportu na tlačovú konferenciu do rakúskeho Leogangu, popravde sa mi zdvihlo obočie. Zvedavosť nedala, a tak som vytočil číslo v podpise a zistil, čo sa to vlastne chystá.
Slovenský pohár v zjazde – Veľká Rača v znamení tepla a veľkých víťazstiev

Slovenský pohár v zjazde – Veľká Rača v znamení tepla a veľkých víťazstiev

Počas uplynulého víkendu sa poniektorí z nás ochladzovali v bazénoch, no priaznivci zjazdu sa vytrvalo potili na (a pri) trati štvrtého kola SPDH, ktoré sa konalo tentoraz vo Veľkej Rači.
keyboard_arrow_up