V profesionálnom pelotóne aj tri slovenské tímy

Slovensko bude mať v sezóne 2014 tri kontinentálne cyklistické tímy. Po Dukle Trenčín Trek, ktorá už s licenciou Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) jazdí niekoľko rokov, získali štatút kontinentálneho družstva aj CK Banská Bystrica a Epic Janom Greenway so sídlom v Dohňanoch.

V kádri Dukly Trenčín pre sezónu 2014 sú Erik Baška, Roman Broniš, Mário Daško, Matej Jurčo, Maroš Kováč, Martin Mahďar, Ľuboš Malovec, Filip Tarageľ a Patrik Tybor. Až pätnásť jazdcov (Karol Baďura, Lukáš Bátora, Jakub Debnár, Martin Fraňo, Tomáš Harag, Martin Haring, Matej Kubciczký, Jozef Palčák, Rudolf Rusina, Radovan Šiftár, Radoslav Štefánik, Jakub Vančo, Ivan Vígľaský, Roman Zrelica) je na súpiske CK Banská Bystrica. V Dohňanoch sa sústredia predovšetkým na cyklistov do 23 rokov a v kádri majú Jána Chalupčíka, Martina Dubeňa, Milana Holomeka, Mariána Hrušku, Juraja Kováčika, Mateja Krajíčka, Juraja Lajchu a Róberta Malíka.

Kontinentálne tímy môžu štartovať predovšetkým na pretekoch II. kategórie kalendára UCI, v prípade pozvania aj na jednotkových. V súčasnosti sú na rôznych súpiskách tímov registrovaných Medzinárodnou cyklistickou úniou aj ďalší piati pretekári, všetci v rámci ProTour. V Cannondale sú Peter a Juraj Saganovci, v BMC Peter Velits, v Omega Pharma-QuickStep Martin Velits a v Tinkoff-Saxo Michael Kolář.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Ako ťažké je pre profesionálneho cyklistu rozbiehať vlastnú firmu, čo bol po oblečení druhý najlepší nápad na podnikanie a prečo vyzerá oblečenie Isadore, ako vyzerá?
Rozhovor: Čo chýbalo, aby som bol profíkom – Ľuboš Malovec

Rozhovor: Čo chýbalo, aby som bol profíkom – Ľuboš Malovec

Ako to funguje pri snahe získať profesionálnu zmluvu vo svetovej cestnej cyklistike, prezradí zo svojich skúseností Trnavčan Ľubo.
Pozvánka: Si z IT brandže a máš chuť si poriadne zašprintovať zoči voči súperom? PR článok

Pozvánka: Si z IT brandže a máš chuť si poriadne zašprintovať zoči voči súperom?

Koncom septembra je pripravené zaujímavé podujatie s originálnym konceptom, kde môžete preveriť svoje šprintérske schopnosti ale hlavne sa dobre zabaviť.
keyboard_arrow_up